Μερικές από τις δυναμικότερες ελληνικές νεοφυείς εταιρίες ετοιμάζονται να αδράξουν την ευκαιρία και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε επενδυτές από την Ελλάδα και απ’ όλο τον κόσμο στο The Hellenic Initiative’s (THI) Venture Fair, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στις 11 Ιουλίου, στην Αθήνα.

Το 6ο ετήσιο Venture Fair αποτελεί τον πυρήνα των εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του ATHINA2022, στη διάρκεια του οποίου θα εορτασθεί η 10η επέτειος του THI, με την παρουσία startup και φιλανθρωπικών οργανισμών της Ελλάδας.

Το ΤΗΙ είναι ένας παγκόσμιος, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ενώνει τους Έλληνες της διασποράς και τους φιλέλληνες προκειμένου να επενδύσουν στο μέλλον της Ελλάδας μέσω προγραμμάτων τα οποία εστιάζουν στην οικονομική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Blueground, που παρουσιάσθηκε στο ΤΗΙ του 2016, βρίσκεται καθ΄ οδόν να γίνει unicorn. Λίγο μετά την παρουσίασή της, στο 4ο Venture Fair του 2018, η Think Silicon εξαγοράστηκε από την Applied Materials. Πριν από λίγους μήνες, η Spotawheel, που παρουσιάσθηκε στο Vanity Fair του 2016, έλαβε 100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Το βράδυ της 11ης Ιουλίου, το ΤΗΙ θα παραθέσει δεξίωση στο Ζάππειο Μέγαρο και στις 12 Ιουλίου, το ΤΗΙ διοργανώνει μια πρωινή εθελοντική εκδήλωση: οι συμμετέχοντες θα ανέβουν στον Υμηττό για να φροντίσουν τα πάνω από 2.200 δένδρα που φυτεύτηκαν από το ΤΗΙ τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκστρατείας για αναδάσωση των περιοχών που επλήγησαν στις πυρκαγιές του 2021 και για βελτίωση της ποιότητας ζωής. Στη συνέχεια, τα μέλη του ΔΣ του ΤΗΙ θα παρακαθήσουν σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν τους ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης, στην πρεσβευτική κατοικία.

Το διήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί το βράδυ της 12ης Ιουλίου, με το πρώτο Athens New Leader cocktail, με καλεσμένους του ΤΗΙ τους δυναμικούς New Leaders, νέους επαγγελματίες 25-40 χρόνων.

Η Venture Fair είναι μια «American-style» παρουσίαση (pitching) σε ενδιαφερόμενους διεθνείς και εγχώριους επενδυτές.

Στόχος του προγράμματος είναι η προσέλκυση κεφαλαίων στην Ελλάδα και η ενίσχυση της ανάπτυξης.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση «από το 2015, όταν πρωτοξεκίνησε, το Venture Fair προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους νέους Έλληνες επιχειρηματίες που επιθυμούν να “σηκώσουν” κεφάλαια για τις εταιρίες τους. Όσες επιλέγονται, προετοιμάζονται κατάλληλα από τους συμβούλους της ΤΗΙ».

Οι νεοφυείς εταιρίες τις οποίες επέλεξε φέτος το ΤΗΙ, μεταξύ των πολλών που υπέβαλαν αίτηση, αντιπροσωπεύουν μερικές από τις πιο πολλά υποσχόμενες startup στην Ελλάδα. Αυτές έχουν ως στόχο να «σηκώσουν» χρηματοδότηση 2-5 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη προετοιμάζονται εντατικά για να παρουσιάσουν τις ιδέες, τα οράματα, αλλά και τα επιχειρηματικά πλάνα τους, στις 11 Ιουλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες των νεοφυών επιχειρήσεων οι οποίες συμμετέχουν και είναι οι Bespot – www.bespot.com, Bibecoffee – www.bibecoffee.com, Feel Therapeutics – www.myfeel.com, InAccel – www.inaccel.com, Meazon – www.meazon.com, Moptil – www.moptil.com, Morphoses – www.morphoses.io, Pobuca – www.pobuca.com, Superbo – www.superbo.ai, 100mentors – www.100mentors.com.