Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η SAS, ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και των analytics, απέκτησε την Kamakura Corporation με έδρα τη Χονολουλού. Πρόκειται για μια εταιρεία που παρέχει εξειδικευμένο λογισμικό, δεδομένα και συμβουλευτικές υπηρεσίες που βοηθούν τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο κλάδο – τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, συνταξιοδοτικά ταμεία και άλλους – να διαχειρίζονται τους διάφορους χρηματοοικονομικούς κινδύνους.

Η επένδυση της SAS έρχεται σε μια στιγμή που η αισιοδοξία της μετά-covid εποχής επισκιάζεται από τον πόλεμο, τα αλλεπάλληλα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και την ολοκλήρωση πολλών οικονομικών και κοινωνικών προγραμμάτων βοήθειας για την αντιμετώπιση πανδημίας. Η συνεχής άνοδος του πληθωρισμού και τα σημάδια της ύφεσης έχουν εμφανιστεί σαν σκοτεινά σύννεφα στον παγκόσμιο οικονομικό ορίζοντα, σηματοδοτώντας πιθανές αναταράξεις στο μέλλον – μια εποχή για τους μεγάλους και μικρούς οργανισμούς χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών να εξετάσουν προσεκτικά τον κίνδυνο ρευστότητας και άλλους κινδύνους στα χαρτοφυλάκιά τους.

«Η εξαγορά αυτή αποτελεί τη συνέχεια των μεγάλων επενδύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί ήδη στην cloud-ready πλατφόρμα και τις ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης κινδύνων της SAS,» δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SAS, Jim Goodnight. «Σηματοδοτεί την πρόθεσή μας να προσφέρουμε ρηξικέλευθες λύσεις διαχείρισης κινδύνου για την επίλυση των πιο πιεστικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι πελάτες μας στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Οσυνδυασμός της τεχνολογίας της SAS με την ανάλυση κινδύνων και τα πιστωτικά μοντέλα της Kamakura, θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για τους οργανισμούς.»

Με την εξαγορά της Kamakura, η SAS θέλει να προσφέρει μια ασυναγώνιστη σουίτα ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης κινδύνου, ιδίως όσον αφορά τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων (ALM: Αsset Liability Management), και να εξυπηρετήσει διαφορετικούς οργανισμούς του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

« Οι συνέργειες που προκύπτουν από τη συνένωση δύο εξαιρετικά ολοκληρωμένων χαρτοφυλακίων τεχνολογίας κινδύνου είναι αδιαμφισβήτητες για όποιον γνωρίζει τη SAS και την Kamakura – είναι σαν να ενώνεις κομμάτια παζλ που ταιριάζουν απόλυτα.» δήλωσε ο Sidhartha Dash, διευθυντής ερευνών της Chartis. «Η συγχώνευση των δυνατών σημείων της Kamakura – ισχυρές δυνατότητες ALM και διαχείρισης κινδύνου, ιδιόκτητα και εξελιγμένα πιστωτικά μοντέλα και δεδομένα κινδύνου – με τις βραβευμένες δυνατότητες της SAS στη διαχείριση πιστωτικού κινδύνου και την ενσωμάτωση κινδύνου και χρηματοδότησης στο SAS® Viya® είναι ένας ισχυρός συνδυασμός για λύσεις που αφορούν σε κάθε περιουσιακό στοιχείο και υποχρέωση των τραπεζικών οργανισμών.»