Πηγή Εικόνας: https://pixabay.com/el/photos/%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%bf-2862381/

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση της δημοτικής συγκοινωνίας στον Δήμο Παιανίας. Παράλληλα, θα προωθηθεί η ηλεκτροκίνηση, αφού τα οχήματα που θα αποκτηθούν θα είναι ηλεκτρικά.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήδη είναι έτοιμη η απαραίτητη συγκοινωνιακή μελέτη, η οποία έγινε σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και θα επιτρέψει τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία να βγουν στους δρόμους χωρίς καθυστέρηση, εξυπηρετώντας τους δημότες και συνδέοντας τις δύο κοινότητες του Δήμου Παιανίας, αλλά και την πόλη με τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, το «πράσινο φως» ήρθε με την έγκριση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του έργου «Δράσεις ηλεκτροδότησης στον Δήμο Παιανίας», ύψους 2.219.285,80 ευρώ.

Μέσω του ίδιου έργου, οι υπηρεσίες του δήμου θα εξοπλιστούν με μια σειρά από απαραίτητα ηλεκτρικά οχήματα για την κάλυψη των αναγκών. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Παιανίας θα προμηθευτεί:
– 1 ηλεκτρικό σάρωθρο.
– 4 ηλεκτρικά λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας τύπου mini.
– 2 ηλεκτρικά επιβατηγά ΙΧ οχήματα.
– 1 ηλεκτρικό επιβατηγό ΙΧ τύπου SUV.
– 1 ηλεκτρικό μικρό φορτηγό με κλειστή κιβωτάμαξα τύπου VΑΝ.
– 1 ηλεκτρικό επιβατηγό minibus τύπου VΑΝ 8+1 επιβατών.
– 10 σταθμούς φόρτισης, έκαστος 22 kw.

Επίσης, στο έργο περιλαμβάνονται το υποέργο 2 με τίτλο «Έργα σύνδεσης, μεταφοράς, αποκατάστασης δικτύων ΟΚΩ στον Δήμο Παιανίας» και το υποέργο 3 με τίτλο «Δαπάνη σύνταξης αίτησης φακέλου χρηματοδότησης».

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου, αιρετούς και υπηρεσιακούς, για την άρτια προετοιμασία, που είχε ως αποτέλεσμα μια ακόμα επιτυχία. Η δημοτική συγκοινωνία, μια προεκλογική μας δέσμευση και προσωπικός μου στόχος, πλέον περνά σε φάση υλοποίησης», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης και πρόσθεσε: «Αποδεικνύουμε για ακόμα μια φορά πως όταν υπάρχει θέληση και γνώση όλα είναι εφικτά. Στον Δήμο Παιανίας έχουμε ανάγκη από έργα ουσίας και υποδομών και όχι βιτρίνας. Και αυτά πράττουμε. Συνεχίζουμε υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας μία προς μία».