Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα 8 δισ ευρώ ανεβάζει τον πήχη της χρηματοδότησης για την ελληνική Οικονομία την επόμενη τριετία η διοίκηση της Alpha Bank. Η πρόθεση της διοίκησης έγινε γνωστή με την ευκαιρία της περιοδείας που έκανε η διοίκηση της τράπεζας στην Κρήτη.

Πιο συγκεκριμένα τετραήμερη περιοδεία στο σύνολο των Νομών της Κρήτης πραγματοποίησε η Διοίκηση της Alpha Bank, με επικεφαλής τον CEO Βασίλη Ψάλτη και τη συμμετοχή των Γενικών Διευθυντών Wholesale Banking Γιάννη Εμίρη και Retail Banking Ισίδωρου Πάσσα, της Chief Human Resources Officer Φραγκίσκης Μελίσσα και των Διευθυντών Εμπορικής Τραπεζικής, Επιχειρηματικών Κέντρων, Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων και Δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας.

Από τις 10 έως τις 13 Μαΐου, κλιμάκια Στελεχών της Alpha Bank συναντήθηκαν με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, κατά κύριο λόγο από τον κλάδο του τουρισμού, και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν διά ζώσης μαζί τους τόσο για τη διαχείριση της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, όσο και για την ενεργοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων, μέσα και από την αξιοποίηση των διαθέσιμων κοινοτικών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο CEO του Ομίλου Βασίλης Ψάλτης σημείωσε: «Η Κρήτη συνιστά τον βασικό πυλώνα στήριξης της τουριστικής μας βιομηχανίας, η οποία και λειτουργεί όλη την τελευταία δεκαετία ως ‘σωσίβια λέμβος’ για την ελληνική οικονομία, απορροφώντας, μερικώς, τις συνέπειες από τις αλλεπάλληλες κρίσεις. Εκτεθειμένος εδώ και χρόνια στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, ο επιχειρηματικός κόσμος της Κρήτης λειτουργεί ως πρότυπο ανθεκτικότητας, εξωστρέφειας και συνεχούς επένδυσης στην ποιότητα, επιτυγχάνοντας τη συνεχή αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων και τη δημιουργία αξίας για την τοπική και την εθνική οικονομία.

Οι συζητήσεις με την ανήσυχη και ακμάζουσα επιχειρηματικότητα της Κρήτης με γεμίζουν αισιοδοξία για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της πατρίδας μας και επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητα της Alpha Bank να στηρίξει ότι σημαίνει Πρόοδος στον κοινωνικό και τον οικονομικό στίβο».

Η Alpha Bank αρωγός στην οικονομική ανάπτυξη της Κρήτης

Οι χορηγήσεις της Τράπεζας καθώς και τα εγκεκριμένα πιστοδοτικά όρια προς την κρητική οικονομία υπερβαίνουν σήμερα τα Ευρώ 2 δισ., ενώ από το δίκτυο της Alpha Bank εξυπηρετούνται περισσότερες από 17.000 επιχειρήσεις.

Το επιχειρηματικό δυναμικό του νησιού, η βούληση της Alpha Bank να στηρίξει αποφασιστικά την εξωστρέφεια, την καινοτομία και τη μετάβαση στην πράσινη και βιώσιμη οικονομία, καθώς και η κινητοποίηση των χρηματοδοτικών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και του Αναπτυξιακού Νόμου δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων υψηλής προστιθέμενης αξίας που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης και δυναμική ανάπτυξη για την τοπική και κατ’ επέκταση την εθνική οικονομία. Συνολικά, η αποστολή της Τράπεζας είχε συναντήσεις με περισσότερους από 150 επιχειρηματίες, επικεφαλής μεγαλύτερων ομίλων αλλά και μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, από τους κλάδους του τουρισμού, της αγροδιατροφής, των ΑΠΕ, της μεταποίησης και της βιομηχανίας.