Ο σχεδιασμός και η προτεραιοποίηση πολιτιστικών δράσεων και έργων για τη νέα προγραμματική περίοδο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη.

Κατά τη συζήτηση υπογραμμίστηκε η ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας για την υλοποίηση εμβληματικών έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ έγινε αναφορά στα έργα της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου τα οποία υλοποιήθηκαν και με χρηματοδοτήσεις από το ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τη στενή συνεργασία που έχει με την υπουργό κ. Μενδώνη και συνολικά με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, με αποτέλεσμα εμβληματικά έργα όπως η ανάπλαση της Πινακοθήκης και της οικίας Τσίλλερ-Λοβέρδου, η ψηφιοποίηση του Μουσείου Ακρόπολης, η ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου κ.ά. «Στηρίζουμε τον Πολιτισμό που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης της Ελλάδας και συμβάλλουμε έμπρακτα στην ενίσχυση και την υπεραξία της Αττικής μας», επισήμανε ο περιφερειάρχης σημειώνοντας πως «ο Πολιτισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης και προόδου μιας Περιφέρειας».

Από την πλευρά της η κ. Δουνδουλάκη εξήρε τη δυναμική και γόνιμη συνεργασία της Περιφέρειας με το υπουργείο, λέγοντας: «Οι δυο φορείς είναι σύμμαχοι στον κοινό αγώνα για την ανάδειξη και την ανάπτυξη του πολύτιμου πολιτιστικού αποθέματος της Αττικής».