Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιδιώκοντας να αναδείξει και να ενδυναμώσει τον ρόλο των γυναικών στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας διοργανώνει από την Τετάρτη 4 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 το «EQUALS-EU Hackathon – ICT for Social Equality».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στόχος είναι να υποστηριχθούν καινοτόμες λύσεις, οι οποίες θα συμβάλουν στην ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στην επιχειρηματικότητα, την τεχνολογία και την καινοτομία.

Κατά την πρώτη, «εισαγωγική» ημέρα του Hackathon, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα συναντηθούν στα κέντρο του ΚΜΟΠ στο Ν. Φάληρο (Ματρόζου 1 & Τζαβέλα), όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να ανταλλάξουν ιδέες και να χωριστούν σε ομάδες εργασίας.

Τη δεύτερη ημέρα του Hackathon, «πιάνουμε δουλειά» τα μέλη της κάθε ομάδας θα συνεργαστούν διαδικτυακά και θα συνδιαμορφώσουν την πρότασή τους για το καινοτόμο προϊόν ή υπηρεσία που θα παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή.

Την τρίτη και τελευταία ημέρα του Hackathon, οι συμμετέχοντες/ουσες θα παρουσιάσουν διαδικτυακά τις προτάσεις τους στην κριτική επιτροπή, η οποία θα ανακοινώσει και τους νικητές.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής λήγει την 1η Μαΐου 2022.

Οι ομάδες που θα εντυπωσιάσουν περισσότερο τους κριτές με την ιδέα τους θα λάβουν τα εξής βραβεία:

– Συμμετοχή σε 6μηνο πρόγραμμα incubator με workshops και mentoring, προκειμένου να υποστηριχθούν στην υλοποίηση της ιδέας τους

– Συμμετοχή σε θερινό σχολείο, διάρκειας 3 εβδομάδων, σε Όσλο, Γενεύη και Βαλένθια για τον/την επικεφαλής της νικήτριας ομάδας

Πιστοποιητικό EQUALS-EU

Όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν δώρα – έκπληξη κατά την πρώτη ημέρα του Hackathon.

Δικαίωμα συμμετοχής στο EQUALS-EU Hackathon έχουν άνδρες, γυναίκες και non-binary άτομα, απόφοιτοι σχολών τεχνολογίας, τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής, διοίκησης επιχειρήσεων και κοινωνικών επιστημών.