Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της προκήρυξης του 2021 για τις μεταδιδακτορικές υποτροφίες στο πλαίσιο των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie (Μαρί Σκλοντόβσκα-Κιουρί). Πρόκειται για την πρώτη προκήρυξη για μεταδιδακτορικές υποτροφίες των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie στο πλαίσιο του νέου προγράμματος έρευνας και καινοτομίας «Ορίζων Ευρώπη».

Συνολικά θα δοθούν 242 εκατ. ευρώ που θα δώσουν τη δυνατότητα σε 1.156 ερευνητές με διδακτορικό τίτλο να εργαστούν σε έργα για την αντιμετώπιση διάφορων παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή, η υγεία, η μετανάστευση, η καταπολέμηση του καρκίνου, οι έξυπνες πόλεις, το έδαφος και η υγεία των ωκεανών.

Οι υποτροφίες παρέχουν σε εξέχοντες μεταδιδακτορικούς ερευνητές στην Ευρώπη και άλλες χώρες τη δυνατότητα να εργαστούν σε έργα σε όλους τους τομείς της έρευνας και παράλληλα να λάβουν κατάρτιση και εποπτεία για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να δώσουν ώθηση στη σταδιοδρομία τους. Τα περισσότερα έργα που επελέγησαν, αφορούν τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες (24%), τις βιοεπιστήμες (22%), τη χημεία (14%), το περιβάλλον και τις γεωεπιστήμες (12%).