Γιάννης Σμυρλής
Γιάννης Σμυρλής
Πηγή Εικόνας: Υπουργείο Εξωτερικών

Τη συμβουλευτική συνδρομή που μπορεί να παράσχει το υπουργείο Εξωτερικών σε πληττόμενες ελληνικές επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ) του Υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με εξαγωγικούς φορείς την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) Γιώργος Κωνσταντόπουλος, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), Αλκιβιάδης Καλαμπόκης. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν “συνοπτικά προβλήματα -περιορισμένης ως τώρα έκτασης- που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης”.

Στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων, ο κ. Σμυρλής αναφέρθηκε στο συντονιστικό ρόλο της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, σε σχέση με τους λοιπούς εμπλεκόμενους κυβερνητικούς φορείς, όσον αφορά την ενημέρωση του ελληνικού επιχειρείν για τις διαφορετικές επιμέρους πτυχές και επιπτώσεις των οικονομικών κυρώσεων έναντι της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λευκορωσίας.