Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΣΕΦΥΜΕΝ (Σύνδεσμος Εταιριών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Νερού) υποστηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού που εορτάζεται την Τρίτη 22 Μαρτίου και το μήνυμα για μια καλύτερη, βιώσιμη διαχείριση των υπόγειων υδάτων που δεν είναι ορατά αλλά αποτελούν κρυμμένο θησαυρό.

Οι ευρωπαίοι παραγωγοί εμφιαλωμένου νερού NMWE (Natural Mineral Water Europe) έχουν δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουν να διασφαλίζουν την αποτελεσματική προστασία και την υπεύθυνη άντληση τόσο του φυσικού μεταλλικού νερού όσο και του νερού πηγής.

Ο πρόεδρος του ΣΕΦΥΜΕΝ κ. Δ. Μεντεκίδης αναφέρει σχετικά: «Μια ολοκληρωμένη διαχείριση των υπόγειων νερών είναι καίρια για τη διασφάλιση της προστασίας και διαθεσιμότητας των πηγών φυσικού μεταλλικού νερού. Χάρη στις πολιτικές που έχει χαράξει ο κλάδος μας για την προστασία των σημαντικών πηγών και το αυστηρό νομικό πλαίσιο της ΕΕ, η διατήρηση της υψηλής ποιότητας, της καθαρότητας και των φυσικών ιδιοτήτων του φυσικού μεταλλικού νερού θα διαφυλαχθούν για τις επόμενες γενιές».

Σύμφωνα με τον ΣΕΦΥΜΕΝ, η βιώσιμη διαχείριση πόρων αποτελεί βασικό παράγοντα για τη βιώσιμη ανάπτυξη και συνεπώς κορυφαία προτεραιότητα για τη Βιομηχανία Φυσικών Μεταλλικών Νερών. Μέσα από συμμαχίες ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι ευρωπαίοι παραγωγοί έχουν καταφέρει να διασφαλίσουν περιοχές υδροσυλλογής, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό να προστατεύσουν τα φυσικά οικοσυστήματα μέσα από τα οποία ρέει το νερό για να βρει τη φυσική του πηγή. Η βιομηχανία έχει μια μακροχρόνια δέσμευση απέναντι στη διαφύλαξη των πηγών αυτών και εξακολουθεί να παίζει ηγετικό ρόλο στην προώθηση της ανακύκλωσης, στη μείωση της συσκευασίας της και στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού.