Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H Ανατολική Αττική και οι Δήμοι της αλλάζουν πρόσωπο μέρα με τη μέρα, με την καθημερινή προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων της Περιφέρειας οι οποίοι μοχθούν συνεπείς στο στόχο να καταστεί η «Αττική – Πρώτη», όπως επιτάσσει το όραμα της διοίκησης και του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη», υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός με αφορμή την κύρωση της πράξης εφαρμογής, για την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού της «Νότιας έδρας», Παλλήνης.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα «σημαντικό βήμα προόδου», σχολιάζει ο Θ. Αυγερινός καθώς πλέον ο Δήμος Παλλήνης μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής αλλά και των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων που προβλέπονται, προκειμένου να αναβαθμιστεί η περιοχή.
Παράλληλα, προσθέτει, απεγκλωβίζεται ένας μεγάλος αριθμός ιδιοκτησιών, των οποίων οι περιουσίες επί χρόνια απαξιώνονταν, ενώ ανοίγεται και ένα «παράθυρο» ευκαιριών για την περαιτέρω υλοποίηση αναπτυξιακών έργων γεγονός που αναμφισβήτητα θα αποτελέσει επιπλέον «μοχλό βελτίωσης» της καθημερινότητας των κατοίκων.
Η περιοχή βρίσκεται νότια της Λ. Μαραθώνος, εφάπτεται του παλαιού ρυμοτομικού σχεδίου Παλλήνης και εκτείνεται μεταξύ της οδού Λεονταρίου δυτικά και του κεντρικού ρέματος Παλλήνης ανατολικά. Τέλος, τη διαδικασία συντόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος για θέματα της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών και Χωρικού Σχεδιασμού Αθ. Κατσιγιάννης.