Πηγή Εικόνας: pixabay

Στο πλαίσιο προώθησης και ενίσχυσης της αειφόρου ανάπτυξης της Ελευσίνας και της Μαγούλας, η δημοτική Αρχή σχεδίασε τη δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων και υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, Μικροκινητικότητα, Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Μετακινήσεων» του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Στόχος είναι η προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών και να εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική του Δήμου Ελευσίνας για έργα βιώσιμης και συμπεριληπτικής κινητικότητας.

Στην πρόταση που κατατέθηκε, περιλαμβάνονται τα εξής:

– Προμήθεια 30 ηλεκτρικών ποδηλάτων

– Αντιβανδαλιστικές θέσεις κλειδώματος και φόρτισής τους

– Τερματικά μίσθωσης ποδηλάτου

– Προμήθεια λογισμικών για τη χρήση και παρακολούθησή τους

– Αpp για την εύκολη μίσθωση τους

– Εξοπλισμός έκδοσης έξυπνων καρτών

– Εγκατάσταση εξοπλισμού

– Εκπόνηση μελέτης εφαρμογής

– Υπηρεσίες εκπαίδευσης

– Συνδέσεις 4G

«Όπως έχω ξαναπεί, διεκδικούμε με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία, οποιαδήποτε πηγή χρηματοδότησης με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας, μέσα σ’ ένα βιώσιμο και σύγχρονο περιβάλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου και πρόσθεσε: «Με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα και τις συνήθειες μας, μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια. ‘Αλλωστε, οι πολίτες της Ελευσίνας και της Μαγούλας είναι άνθρωποι με ιδιαίτερα αυξημένη ενσυναίσθηση σε θέματα περιβάλλοντος και αυτό το αποδεικνύουν καθημερινά. Είμαι βέβαιος πως η δράση θα αγκαλιαστεί από όλους».