Χαρτί Ανακύκλωση Δέμα
Χαρτί Ανακύκλωση Δέμα
Πηγή Εικόνας: Ben Kerckx / Pixabay

Την ιδέα του εθελοντισμού και της ανακύκλωσης προωθεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζει μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία για την ερχόμενη Κυριακή (5/12) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Συγκεκριμένα, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, τα μέλη του Σώματος Εθελοντισμού θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της πόλης και θα παρουσιάσουν μια σειρά από δράσεις, παιχνίδια και εκθέματα σχετικά με το πώς πραγματοποιείται η ανακύκλωση και τι κερδίζουν από αυτή, τόσο οι κάτοικοι όσο και ο πλανήτης.

Παράλληλα και με τη σύμπραξη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, παιδιά των Δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου θα μπορούν να παίξουν, να μάθουν και να διαπιστώσουν πώς μπορούν να βάλουν την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους.

«Η βελτίωση της πόλης μας απαιτεί συμμαχία, απαιτεί να είμαστε πολλοί, ειδικά σε εκστρατείες όπως η ανακύκλωση, που μαζί με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι, ίσως, οι καλύτερες λύσεις για τη βιωσιμότητα στις σύγχρονες πόλεις, στις χώρες, σε όλον τον πλανήτη», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμα του ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος, ενώ ο υπεύθυνος του Σώματος Εθελοντισμού του δήμου, Πέτρος Ελευθεριάδης, τόνισε: «Θέλουμε κοντά μας μικρούς και μεγάλους, τηρώντας βέβαια τα μέτρα προστασίας για την υγεία μας. Να παίξουμε αλλά, προ πάντων, να μάθουμε για τα οφέλη της ανακύκλωσης και πώς αυτή μπορεί να αλλάξει ριζικά το μέλλον προς το καλύτερο».

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)