Πηγή Εικόνας: http://www.oropos.gov.gr/

Στην υλοποίηση τριών σημαντικών έργων προχωρά ο Δήμος Ωρωπού, φιλοδοξώντας, μεταξύ άλλων, να λύσει και κάποια προβλήματα που χρόνιζαν στις Αφίδνες. Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο τα τοπικά ρυμοτομικά, προκειμένου να μπουν στην τελική ευθεία η κατασκευή δύο νέων δημοτικών σχολείων στις Αφίδνες και στον Ωρωπό και η ανέγερση νέου και σύγχρονου δημαρχείου, το οποίο θα περιλαμβάνει και μεγάλο αμφιθέατρο.

Ειδικά ως προς την κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου στις Αφίδνες προβλέπονται τα εξής τρία έργα:

– Κατασκευή νέου κτιρίου, που θα στεγάσει το σχολείο.

– Μετατροπή του παλιού πέτρινου κτιρίου σε Πολιτιστικό Κέντρο.

– Δημιουργία μεγάλου πάρκινγκ στον προαύλιο χώρο του σημερινού σχολείου, που αναμένεται να λύσει το χρόνιο πρόβλημα με τη στάθμευση αυτοκινήτων στις Αφίδνες.

«Είμαι και χαρούμενος και συγκινημένος, γιατί είναι μεγάλα έργα για τις Αφίδνες και γενικότερα για όλους τους δημότες του Ωρωπού. Είναι όνειρα που σύντομα θα γίνουν πραγματικότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης και προσέθεσε: «Έχει γίνει πολλή δουλειά για να φτάσουμε έως εδώ. Δεν γίνονται τυχαία όλα αυτά. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και όσους βοήθησαν και μόχθησαν γι’ αυτά. Κάθε μέρα υλοποιούμε και μία δέσμευσή μας».