Πηγή Εικόνας: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%8E%CE%B4%CF%81%CE%B1#/media/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:%CE%A5%CE%B4%CF%81%CE%B1.jpg

H ανάγκη κατασκευής ελικοδρομίου στην Ύδρα και η δυνατότητα χρηματοδότησης του από την Περιφέρεια Αττικής, διερευνήθηκε στη συνάντηση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τον δήμαρχο του νησιού Γ. Κουκουδάκη, στην οποία συμμετείχε επίσης η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη και ο διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών Πειραιώς και Νήσων Σ. Παγωτέλης.

Ο δήμαρχος επισήμανε τη σημασία του έργου για το «σχεδόν απομονωμένο νησί του Σαρωνικού» όπου η έλλειψη πιστοποιημένου ελικοδρόμιου «δημιουργεί προβλήματα σε έκτακτες περιπτώσεις μεταφοράς ασθενών όταν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τη θαλάσσια μεταφορά» και ζήτησε το κόστος, ύψους 880.000 ευρώ να ενταχθεί στον προϋπολογισμό της περιφέρειας για το 2022.

Ο περιφερειάρχης συμφώνησε με τον δήμαρχο και του ζήτησε να συνεργαστεί στενά με την αντιπεριφερειάρχη και τις υπηρεσίες της περιφέρειας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το έργο είναι ώριμο και μπορεί να χρηματοδοτηθεί. «Η ενίσχυση της προσβασιμότητας, της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νησιών μας αποτελεί βασική προτεραιότητα μας. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα ως νέα διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής, θέσαμε ως στόχο μας την ισόρροπη ανάπτυξη και τη δημιουργία υποδομών που θα ενισχύσουν την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών μας. Σε αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε ότι, εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, το συγκεκριμένο έργο μπορεί να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από την περιφέρεια» υπογράμμισε ο Γ. Πατούλης.