Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εννέα στις δέκα επιχειρήσεις υποδεικνύουν την απομακρυσμένη πρόσβαση σε εταιρικές εφαρμογές και δεδομένα ως το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Cloud, ενώ το 77% επισημαίνουν πως το Cloud ERP διασφάλισε την απρόσκοπτη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια των lockdowns, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποίησε η SoftOne (μέλος του Ομίλου Olympia).

Με την πανδημία Covid-19 και τις αλλαγές στη φορολογική διοίκηση να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, η έρευνα πιστοποιεί τη δυναμική του Soft1 Cloud ERP καθώς αποτυπώνει την πλήρη ταύτιση ανάμεσα στους λόγους υιοθέτησής του και τα πραγματικά πλεονεκτήματα που αυτό προσφέρει, όπως καταδεικνύουν υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη.

Τα στοιχεία της έρευνας επιβεβαιώνουν την αυξανόμενη υιοθέτηση των Cloud λύσεων της SoftOne, με δύο στις τρεις επιχειρήσεις δηλώνουν ότι προτίθενται να επενδύσουν περαιτέρω σε Cloud υπηρεσίες, με την ηλεκτρονική τιμολόγηση και το enterprise mobility να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των επενδυτικών τους σχεδίων. Ταυτόχρονα, το 70% περίπου των ερωτηθέντων να εμφανίζονται πλήρως ικανοποιημένοι από τη μετάβαση της μηχανογράφησής τους στο Cloud (έναντι on-premise λύσεων).

“Το Cloud βρίσκεται στον πυρήνα του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων” σχολίασε ο Γιάννης Σαλίχος, CTO του Ομίλου SOFTONE, προσθέτοντας: “Η έρευνά μας, πιστοποιεί ότι οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν το Cloud ως σημείο-κλειδί της ψηφιακής τους στρατηγικής και είναι διατεθειμένες να επενδύσουν σε αυτό για να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τις διαδικασίες τους. Κοιτάζοντας σταθερά προς το μέλλον, στη SOFTONE συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε καινοτόμες Cloud λύσεις και υπηρεσίες που βοηθούν τις επιχειρήσεις να αντλούν τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού σε κάθε πτυχή της δραστηριοποίησής τους”.

Η έρευνα διεξήχθη από τη SoftOne, κορυφαίο πάροχο Cloud ERP της αγοράς, με τη συμμετοχή 6.000 και πλέον επιχειρήσεων-πελατών της από την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Σκοπός της ήταν να αποτυπωθεί ο βαθμός ικανοποίησης των επιχειρήσεων από τη χρήση των Cloud λύσεων της εταιρείας, καθώς επίσης να καταγραφούν τάσεις και προθέσεις αναφορικά με την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού.