ΟΛΠ
ΟΛΠ
Πηγή Εικόνας: ΟΛΠ

Ζητώντας σύγχρονες συνθήκες ασφαλείας στην εργασία τους και τη διαλεύκανση του δυστυχήματος στο ΣΕΠ, που είχε ως αποτέλεσμα ένας συνάδελφός τους να βρει τραγικό θάνατο, οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιούν από αύριο νέα 48ωρη απεργία στο ΣΕΜΠΟ ενώ σήμερα στις 6:30 το απόγευμα θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που καλούν εργατικά σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στην πλατεία Κανάρη στον Πειραιά ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη.

Η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ΕΝΕΔΕΠ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι θα δώσει σκληρή μάχη για να μην υπάρξει ξανά άλλος συνάδελφος νεκρός ή τραυματίας και ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων δεν θα κάνει βήμα πίσω.

Καλεί επίσης τους εργαζόμενους στις 13.30 αύριο στο ΣΕΜΠΟ για να ξεκινήσει η απεργιακή περιφρούρηση.

Η ΕΝΕΔΕΠ ζητεί τα εξής:

1) Να διαλευκανθεί η υπόθεση του δυστυχήματος του συναδέλφου τους.

2) Να δημιουργηθεί επιτροπή υγιεινής κι ασφαλειας

3) Να σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες και τα 12ωρα

4) Να μετατραπεί η πόστα σε 6αρα

5) Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ συμμετέχει στο συλλαλητήριο

Στο συλλαλητήριο που καλούν εργατικά σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για σήμερα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 6:30μμ στην Πλ. Κανάρη (Πασαλιμάνι) συμμετέχει και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε να αντιδρούμε στον αντεργατικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση το καλοκαίρι και ξεθεμελιώνει τα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις μας». Προσθέτει ότι «αντί να παρθούν μέτρα που θα αντιμετωπίζουν το επερχόμενο κύμα ακρίβειας και θα στηρίζουν τις λαϊκές οικογένειες, περιορίζουν συνεχώς τα δικαιώματα μας και μάλιστα χωρίς να υπάρχει καμιά τρόικα, καμιά δέσμευση στους δανειστές, χωρίς να υπάρχει καμιά δικαιολογία». Υπογραμμίζει επίσης ότι «το πρόσφατο δυστύχημα στον ΣΕΠ ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο τις ελλείψεις στα ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας».