Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο
Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο
Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο
Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Τους τομείς και τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας που προσφέρονται για νέες επενδύσεις, όπως και τα κανάλια και τις πηγές χρηματοδότησής τους, θα ακτινογραφήσουν οι 27 ομιλητές του 5ου Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ, με τίτλο «Όραμα ανάπτυξης – Εμβληματικές επενδύσεις», που διοργανώνει, ψηφιακά, την ερχόμενη Τρίτη 8 Ιουνίου, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητήριων Γερμανίας και την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα τοποθετηθούν ανώτατα στελέχη της πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας και της Γερμανίας, δίνοντας έμφαση σε τρία κύρια πεδία, την ψηφιοποίηση και τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, τις εμβληματικές επενδύσεις και τα success stories που αναδεικνύονται μέσα από αυτές, καθώς και την «πράσινη» ενεργειακή μετάβαση της χώρας.

Μέσα από τις εργασίες του 5ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ, που έρχεται σε συνέχεια του περυσινού, επιτυχημένου, Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο διοργανώθηκε στο Βερολίνο, μετά από πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, πρόκειται επίσης να αναδειχθούν οι στενές και με σημαντικές προοπτικές περαιτέρω τόνωσης, ελληνογερμανικές οικονομικές σχέσεις, όπως και το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον της γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας για την Ελλάδα.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις δράσεις που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μεταξύ της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και επενδυτών που δραστηριοποιούνται στο Κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας της Γερμανίας, του μεγαλύτερου πληθυσμιακά ομόσπονδου κρατιδίου της χώρας, το οποίο αντιπροσωπεύει το 22% του ΑΕΠ αυτής κι έχει επιδείξει σημαντικές επιδόσεις στους τομείς της ψηφιοποίησης και της απολιγνιτοποίησης.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο του Φόρουμ προγραμματίζονται e-B2B συναντήσεις, με σκοπό τη διερεύνηση νέων – διμερών επιχειρηματικών και επενδυτικών συνεργειών. Ήδη στη λίστα με τα σχετικά «ραντεβού» έχουν περιληφθεί σημαντικά ονόματα επιχειρήσεων από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Για την εγγραφή στην πλατφόρμα και για τον προγραμματισμό των B2B συναντήσεων, κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί να επισκέπτεται το link: https://5th-german-hellenic-economic-forum.b2match.io/ και για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, κα Β. Κεφαλά, τηλ. 210 6419018 και στο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, κ. Κ. Καραμάνης, τηλ. 210 36 07 690.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί για εγγραφές, πληροφορίες καθώς και για να επισκεφθεί τα ψηφιακά περίπτερα των ελληνικών και γερμανικών εταιριών, φορέων και προξενικών αρχών στο πλαίσιο του 5ου Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ, μπορεί να ανατρέξει στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr.

Χορηγοί του 5ου Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ είναι οι εταιρίες ACCENTURE, ADAPTIT, ALLIANZ, BASF, BOEHRINGER INGELHEIM, ROBERT BOSCH, ERGO, EUROBANK, RWE, WRE και PRO EVENTS.

Networking Partners ανέλαβαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ντύσσελντορφ, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Άαχεν και το ΚΑΠΕ.

Το Φόρουμ υποστηρίζουν ως Χορηγοί Επικοινωνίας το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το kathimerini.gr, το moneyreview.gr κι η Griechenland Zeitung.