Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Stellantis, σχεδιάζει να τριπλασιάσει τις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων της φέτος, δήλωσε ο Τζων Ελκαν, επικεφαλής της εταιρείας χαρτοφυλακίου Exor και κύριος μέτοχος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Stellantis, που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο από τη συγχώνευση της Fiat Chrysler Automobiles και του PSA Group, θέλει να εκμεταλλευτεί το μέγεθός της για να αναλάβει ανταγωνιστές στον αγώνα για την παραγωγή περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων.

Η εταιρεία στοχεύει σε παγκόσμιες πωλήσεις 400.000 ηλεκτροκίνητων οχημάτων(υβριδικών, πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων) φέτος από 139.000 το 2020 χάρη στην κυκλοφορία 11 επιπλέον μοντέλων, δήλωσε ο Ελκαν, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Stellantis, σε επιστολή προς τους μετόχους της Exor την Πέμπτη, αναφέρει το Automotive News Europe, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να διαθέτει πλήρως ηλεκτρικές ή υβριδικές εκδόσεις όλων των οχημάτων της στην Ευρώπη έως το 2025. Ανάλογα προγράμματα ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης έχουν και οι βασικοί ανταγωνιστές της στην αγορά, το Volkswagen Group και η Renault-Nissan.