30 SUPERB iV
30 SUPERB iV

Για την Skoda Auto, η 28η Μαρτίου σηματοδοτεί την 30ή επέτειο ενός σημαντικού γεγονότος, την ένωση της εταιρείας ŠKODA, automobilová akciová společnost με τον όμιλο Volkswagen το 1991.

Από τότε, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων από τη Mladá Boleslav έχει εξελιχθεί από έναν ηγέτη στην περιφερειακή αγορά σε έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο παγκόσμιο παίκτη που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 αγορές παγκοσμίως. Η Skoda Auto, προσφέρει σήμερα δέκα σειρές μοντέλων και παρέδωσε περισσότερα από ένα εκατομμύριο οχήματα στους πελάτες πέρσι για έβδομη συνεχόμενη χρονιά.

Το πρώτο μοντέλο που η Skoda Auto, ανέπτυξε εξ ολοκλήρου κάτω από την ομπρέλα του Volkswagen Group έκανε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο του 1996. Πρόκειται για την πρώτη γενιά του Octavia με βάση την πλατφόρμα Α4. Το συμπαγές μοντέλο σηματοδότησε την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για την Skoda Auto. Το Octavia, δημιουργήθηκε σε ένα από τα πιο εξελιγμένα εργοστάσια αυτοκινήτων στην Ευρώπη και γρήγορα έγινε το μπεστ σέλερ της μάρκας.

Στα 30 χρόνια κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Volkswagen, η Skoda Auto έχει επεκτείνει το εργατικό της δυναμικό από 17.000 υπαλλήλους το 1991 σε περίπου 42.000 υπαλλήλους παγκοσμίως σήμερα. Η εταιρεία παράγει σήμερα δέκα σειρές μοντέλων και τις παραδίδει σε πελάτες σε περισσότερες από 100 αγορές. Η δυναμική ανάπτυξη της αντικατοπτρίζεται επίσης στις παγκόσμιες παραδόσεις της, ενώ ο κατασκευαστής παρέδωσε 172.000 οχήματα το 1991, ο αριθμός από τότε έχει αυξηθεί έξι φορές. Το 2020, η αυτοκινητοβιομηχανία παρέδωσε περισσότερα από ένα εκατομμύριο οχήματα παγκοσμίως για έβδομο συνεχόμενο έτος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕΕκτός από τους τρεις αρχικούς τόπους παραγωγής της Τσεχίας, η εταιρεία κατασκευάζει επίσης στην Κίνα, τη Ρωσία, τη Σλοβακία και την Ινδία, κυρίως μέσω συνεργασιών του Ομίλου, καθώς και στην Ουκρανία σε συνεργασία με έναν τοπικό εταίρο.

Εκτός από τα αυτοκίνητα, η Skoda Auto σχεδιάζει και παράγει εξαρτήματα και συγκροτήματα, όπως κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων εντός του Ομίλου Volkswagen. Επίσης, η εταιρεία έχει γενική ευθύνη για τις δραστηριότητες ολόκληρου του Ομίλου Volkswagen στην Ινδία ως μέρος του έργου INDIA 2.0 και έχει αναλάβει αυτόν τον ρόλο για τις περιοχές της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των κρατών της Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ), και της Βόρειας Αφρικής από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Η Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (Commonwealth of Independent States), είναι ένας περιφερειακός διεθνής οργανισμός του οποίου οι συμμετέχουσες χώρες είναι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, που σχηματίστηκαν μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Με το πρόγραμμα Next Level SKODA για το μέλλον, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων κάνει τώρα τα επόμενα βήματα για να οδηγήσει επιτυχώς την εταιρεία στη νέα δεκαετία, εστιάζοντας σε τρεις προτεραιότητες: Επέκταση του χαρτοφυλακίου των μοντέλων, άνοιγμα νέων αγορών και εμπλοκή με την ποικιλομορφία και τη βιωσιμότητα σε κάθε πτυχή του έργου της.