Νέα τεχνολογία ηχομόνωσης από τη Nissan
Νέα τεχνολογία ηχομόνωσης από τη Nissan
Πηγή Εικόνας: Nissan

Τα πρώτα δοκιμαστικά χιλιόμετρα στους δρόμους του Atsugi στην Ιαπωνία πραγματοποίησε το ARIYA, το οποίο είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό crossover της Nissan που αναπτύχθηκε σε μια νέα πλατφόρμα EV.

Προσφέρει ισχυρή επιτάχυνση, ομαλή και αθόρυβη λειτουργία, καθώς και ένα εσωτερικό που δημιουργεί πολυτελή ατμόσφαιρα. Οι αυτόνομες δυνατότητες οδήγησης αυξάνουν την φιλικότητα για τον οδηγό και τους επιβάτες, ενώ η αυξημένη αυτονομία αγγίζει ακόμη και τα 500 χιλιόμετρα.

Όλα τα τετρακίνητα μοντέλα του ARIYA, με τον δίδυμο ηλεκτρικό κινητήρα θα διαθέτουν την προηγμένη τεχνολογία τετρακίνησης e-4ORCE η οποία ως στόχο έχει την αύξηση της εμπιστοσύνης του οδηγού, χωρίς αυτός να χρειάζεται να αλλάξει στυλ οδήγησης.

Για παράδειγμα, όταν στρίβει σε χιονισμένους δρόμους, το όχημα μπορεί να ανιχνεύσει πιστά την επιθυμητή γραμμή του οδηγού, χάρη στον εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας έλεγχο του κινητήρα και των φρένων, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Με την αυτοπεποίθηση που προσφέρει στον χειρισμό μια ποικιλίας οδηγικών συνθηκών, η οδήγηση κάτω από αυτές τις συνθήκες γίνεται πιο απολαυστική.

Στην Ευρώπη θα υπάρχουν 5 εκδόσεις και σίγουρα θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ηλεκτροκίνησης.