Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την παροχή ρευστότητας 5,5 δισ. ευρώ από τα κονδύλια του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία για το 2021 αναφέρθηκε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην τηλεδιάσκεψης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο πρωθυπουργός είπε πως «το έργο που έχουμε μπροστά μας φέτος ταυτίζεται και με τη νέα εθνική πρόκληση, την έγκαιρη προετοιμασία της ανάκαμψης της οικονομίας και της κοινωνίας. Μέσα στο 2021 θα εισρεύσουν τα πρώτα 5,5 δισεκατομμύρια από τα 32 δισεκατομμύρια που μας αναλογούν συνολικά από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό θα συμβεί για τέσσερις πολιτικές αιχμής: Την Πράσινη Μετάβαση, τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, την Απασχόληση και την Κοινωνική Συνοχή και τις Επενδύσεις και τα Μεγάλα έργα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Στους ώμους μας, στους ώμους σας, πέφτει το συναρπαστικό καθήκον της νομοθετικής τους πλαισίωσης αλλά και της προσαρμογής τους ανά Περιφέρεια. Διότι πολλά από αυτά τα έργα έχουν έντονη τοπική, έντονη περιφερειακή διάσταση».