Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τις ις επόμενες μέρες θα κατατεθεί τροπολογία με την οποία θα τεθεί η βάση ώστε να ξεκινήσει η πρόωρη απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «κάθε μήνας lockdown έχει μεγάλο οικονομικό κόστος και απώλεια εσόδων» και πρόσθεσε ότι ένα κομμάτι του πληθυσμού, όπως οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλου, δεν έχουν πληγεί από την πανδημία, σε αντίθεση με τη μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί ο ιδιωτικός τομέας.

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης επεσήμανε πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι ενώ τόνισε πως όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ώστε να αποφευχθεί ένα πλήρες lockdown.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι κλειδί για τη δυνατότητα της χώρας να δανείζεται είναι η αξιοπιστία της στις αγορές και όχι το «μαξιλάρι» ενώ για την ύφεση είπε όπως καθοριστικό είναι το πόσο θα κρατήσει το lockdown και αν θα έχουμε τρίτο κύμα της πανδημίας.

«Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την αντιμετωπίσει της πανδημίας το οποίο θα παρουσιάζει τμηματικά», κατέληξε ο κ. Σκυλακάκης.