Σκέψεις για τη δημιουργία ειδικού σώματος αστυνομίας που θα αναλάβε την τήρηση της ασφάλειας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο Κώστας Καραμανλής, μετά από την κατακραυγή που έχει προκαλέσει ο ξυλοδαρμός σταθμάρχη του Μετρό από 2 αρνητές μάσκας.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι «εξετάζουμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα έχει αρμοδιότητα στο σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην Περιφέρεια Αττικής. Είναι μία πρόταση την οποία έχω συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό τον κ. Χρυσοχοΐδη», ανέφερε υπενθυμίζοντας ότι αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει στο παρελθόν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα, όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι το σώμα αυτό να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα, εξήγησε ότι επειδή υπάρχει θέμα δικαιοδοσίας πρέπει να υπάρχει ένα ειδικό σώμα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κάτι που όπως σημείωσε γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

«Οι κάμερες λειτουργούν και μάλιστα οι κάμερες είναι αυτές που βοηθούν την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να ταυτοποιήσει τους δράστες», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι «ο αστυνομικός που ήταν στο σταθμό κατέβηκε αμέσως, αλλά δεν πρόλαβε να πιάσει τους δράστες. Υπήρχε αστυνομική παρουσία στο μετρό, υπήρχαν κάμερες, το υλικό έχει παραδοθεί και το υλικό αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί φαίνονται πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών».