Εγκρίθηκε, χωρίς παρατηρήσεις, από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας το πενταετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ΕΔΑ Αττικής που προβλέπει επενδύσεις 130 εκατ. ευρώ και επέκταση του δικτύου χαμηλής και μέσης πίεσης κατά 563 χιλιόμετρα.

Η ανάπτυξη του δικτύου θα αυξήσει στο 68% (από 58% που είναι σήμερα) το ποσοστό κάλυψης του οδικού δικτύου με κτίρια στις περιοχές ευθύνης της ΕΔΑ Αττικής και θα επεκτείνει τη γεωγραφική κάλυψη δεκάδων δήμων, συμβάλλοντας έτσι, στην πύκνωση των συνδέσεων και προσφέροντας άμεση πρόσβαση στο φυσικό αέριο σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του 5ετούς προγράμματος η διανεμόμενη ποσότητα φυσικού αερίου θα ξεπεράσει τις 5,37 TWh το 2025 ενώ οι συνδέσεις προβλέπεται να διπλασιαστούν ( 255.000 ενεργοποιημένοι μετρητές το 2025, έναντι 140.000 στο τέλος του 2020).

«Η υλοποίηση του προγράμματος κρίνεται απολύτως εφικτή, αφού, παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία, η ΕΔΑ Αττικής συνεχίζει να καταγράφει εντυπωσιακή ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς της», τονίζει η εταιρεία. Κατά το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, η Εταιρεία εγκατέστησε 4.604 νέους μετρητές φτάνοντας συνολικά για το 2020 στους 19.700, κατασκεύασε 43,5 χλμ. δικτύου και προχώρησε το Νοέμβριο στην ενεργοποίηση 3.100 εσωτερικών εγκαταστάσεων.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΕΔΑ Αττικής, Πιέρρος Χατζηγιάννης, δήλωσε:

«Η έγκριση του Προγράμματος από τη ΡΑΕ χωρίς παρατηρήσεις αποτελεί μια μεγάλη ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Εταιρείας μας. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι το πλάνο θα υλοποιηθεί έγκαιρα και στο ακέραιο, αφού η ΕΔΑ Αττικής στελεχώνεται από έμπειρους και αφοσιωμένους ανθρώπους οι οποίοι αποδεικνύουν καθημερινά την αξία τους, υπερκαλύπτοντας διαρκώς τους στόχους που θέτουμε».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Υποδομών, Μιχάλης Χατζής, ανέφερε από την πλευρά του:

«Το νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ Αττικής βάζει ψηλά τον πήχη και μαρτυρά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται το τελευταίο διάστημα από τη διοίκηση και το προσωπικό της Εταιρείας. Ακολουθώντας τις δεσμεύσεις που τίθενται από τη ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ οι εταιρείες διανομής, εξασφαλίζουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, όσον αφορά την επέκταση του δικτύου και την αύξηση των συνδέσεων, και δημιουργούν περαιτέρω υπεραξία για το διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ΔΕΠΑ Υποδομών σε στενή συνεργασία με τις θυγατρικές της, την ΕΔΑ Αττικής, την ΔΕΔΑ και την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, παραμένουν σταθερά προσηλωμένες στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, γεγονός που αυξάνει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των επενδυτών».