Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στόχο για επενδύσεις ύψους 45-50 δισ. ευρώ μέσω των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης μαζί με την προώθηση μεταρρυθμίσεων, έθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης για τα επόμενα χρόνια.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist με θέμα την αξιοποίηση των ποσών ύψους 32 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι στόχος είναι να κινητοποιηθούν ιδιωτικοί πόροι και τραπεζικές επενδύσεις ώστε η απόδοση του πακέτου στην οικονομία να φτάσει τα 45-50 δισ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι προτεραιότητα του ελληνικού σχεδίου ανάκαμψης είναι η ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου παράλληλα με την κινητοποίηση επενδυτικού κεφαλαίου που θα κλείσει το μεγάλο επενδυτικό κενό αλλά και θα μεταρρυθμίσει συνολικά και τη λειτουργία της οικονομίας.

“Το ΔΝΤ θέλει τη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη της οικονομίας στο 1% του ΑΕΠ. Εμείς θέλουμε να αυξήσουμε κατά πολύ τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας” τόνισε κ. Σκυλακάκης για να συμπληρώσει ότι αυτό θα γίνει με την υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης το οποίο βρίσκεται σε συντονισμό και με τις προτάσεις της Έκθεσης Πισσαρίδη.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είχε μεγαλύτερο πλήγμα από άλλες χώρες της ΕΕ από την τρέχουσα κρίση του κροονοϊού λόγω της μεγάλης εξάρτησης της οικονομίας από το τουριστικό προϊόν. Ο στόχος -όπως είπε- είναι όχι μόνο να αναπληρωθούν οι πρόσφατες απώλειες αλλά να γίνει η οικονομία στο σύνολό της πιο ανθεκτική στις κρίσεις.

Τόνισε ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις όπως το νέο πτωχευτικό δίκαιο και η προώθηση της ψηφιοποίησης του δημοσίου η οποία θα ολοκληρωθεί μέσω του Εθνικού προγράμματος ανάπτυξης.