SEAT Leon X - Perience
SEAT Leon X - Perience

H Seat έχει επενδύσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια για να δημιουργήσει το πιο προηγμένο κέντρο δοκιμών κινητήρων στη νότια Ευρώπη.

Οι εγκαταστάσεις είναι εξοπλισμένες με εννέα πολυενεργειακούς πάγκους δοκιμών, οι οποίοι επιτρέπουν τη διεξαγωγή διαφορετικών τύπων δοκιμών σε κινητήρες εσωτερικής καύσης, ηλεκτρικούς, υβριδικούς και CNG κινητήρες με στόχο να εξασφαλίζεται ότι πληρούν τις απαιτήσεις ποιότητας, εκπομπών ρύπων, ανθεκτικότητας και επιδόσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η επένδυση έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία 5 χρόνια και το τμήμα των μηχανικών πραγματοποιεί 14.300 δοκιμές κινητήρων ετησίως. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν επίσης ένα κλιματικό θάλαμο, ικανό να προσομοιώνει ακραίες συνθήκες οδήγησης, μεταξύ -40 και + 65 βαθμών και μέχρι υψόμετρο 5.000 μέτρων, και έναν αυτοματοποιημένο πύργο χωρητικότητας 27 οχημάτων, ο οποίος τα διατηρεί σε σταθερή θερμοκρασία 23 βαθμών για να εξασφαλίσει ότι είναι σε άριστη κατάσταση για τις δοκιμές.

Το κέντρο διαθέτει επίσης πάγκο δοκιμών ανθεκτικότητας, όπου τα πρωτότυπα και τα οχήματα διανύουν μέχρι 200.000 χιλιόμετρα στον κυλιόμενο δρόμο, χωρίς διαλείμματα, ενώ η απόδοση του κινητήρα αναλύεται ανά πάσα στιγμή.