Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, συμμετέχουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. στις Γραμμές 1, 2, 3 (Μετρό, Ηλεκτρικός) και στο Τραμ.

Όπως αναφέρουν, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας του Covid-19 στάθηκαν «με υπευθυνότητα απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες και με διεκδικήσεις και προτάσεις καταφέραμε, κάτω από δύσκολες συνθήκες και παρά τις αντιξοότητες, να κρατήσουμε σε κίνηση τις Σταθερές Συγκοινωνίες και να παρέχουμε ασφαλές συγκοινωνιακό έργο.

Ωστόσο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε αυτή η πανδημία να γίνει “εργαλείο” για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στη ΣΤΑ.ΣΥ., «είναι ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, επιπλέον περιορισμός της απεργίας, αποδυνάμωση της δυνατότητας για εργατικές διαφορές, μειώσεις παροχών της εργατικής τάξης μέσω Ο.Α.Ε.Δ., περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής Σ.Σ.Ε. και άλλων πολλών, δε μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους».

Παράλληλα, διεκδικούν να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης για τη διάδοση του Covid-19 εντός της ΣΤΑ.ΣΥ., στο πλαίσιο που έχουν θέσει όλα τα σωματεία, με πρώτο τη διευκόλυνση όλων των εργαζόμενων να πραγματοποιούν τεστ Covid-19 με έξοδα της εταιρείας, καθώς και να προχωρήσει η διαδικασία για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Φοράμε μάσκες, αλλά έχουμε και φωνή και ζωή» τονίζουν οι διοικήσεις των σωματείων της ΣΤΑ.ΣΥ., καλώντας σε συμμετοχή στην κινητοποίηση.