Γιώργος Πατούλης
Γιώργος Πατούλης
Γιώργος Πατούλης
Γιώργος Πατούλης
Πηγή Εικόνας: Γιώργος Πατούλης

Την απόφαση για παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στο κτίριο του δημαρχείου Καισαριανής προϋπολογισμού 914.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρουσία του δημάρχου Χ. Βοσκόπουλου και του προϊστάμενου της Διαχειριστικής Αρχής της περιφέρειας Δ. Δρόση.

Η σχετική πρόσκληση έχει εκδοθεί από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας με συνολικό προϋπολογισμό 24,9 εκατ. ευρώ και αφορά σε 54 δήμους. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (2014-2020). Ο κάθε δήμος έχει συγκεκριμένο επιλέξιμο προϋπολογισμό για την υλοποίηση των παρεμβάσεών του, ανάλογα με το πληθυσμιακό του μέγεθος.

Το έργο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του δημαρχείου Καισαριανής και ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες:

• Αντικατάσταση κουφωμάτων, φωτιστικών σωμάτων

• Εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας

• Θερμοϋγρομόνωση δώματος

• Επικάλυψη αιθρίου

• Αναβάθμιση συστήματος κλιματισμού (ψύξη και θέρμανση κτιρίου) μέσω της αντικατάστασης υδρόψυκτου ψύκτη, αντικατάστασης λέβητα, αντικατάστασης FCU, αντικατάσταση αντλιών συστήματος ψύξης, αντικατάσταση κλιματιστικών συσκευών διαιρουμένου τύπου.

• Εγκατάσταση συστήματος BMS

• Εγκατάσταση Φ/Β Συστήματος

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και απολύτως απαραίτητες (για τη λειτουργία του κτιρίου και για την ασφάλεια των χρηστών-επισκεπτών) εργασίες συντήρησης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης αναφορικά με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη των δήμων, που εστιάζουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση τόνισε: «Πρόκειται για ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να επικεντρώσουμε τις πολιτικές μας. Σε συνεργασία με τους δήμους εργαζόμαστε για να μετατρέψουμε την Αττική σε μία “Πράσινη Περιφέρεια”, βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών».