Στη HINES 3 ξενοδοχεία του Cyan Group of Hotels
Στη HINES 3 ξενοδοχεία του Cyan Group of Hotels
Πηγή Εικόνας: Cyan Group of Hotels - Sitia Beach

Εν μέσω lockdown, με τον ξενοδοχειακό κλάδο να ζει τις χειρότερες ημέρες στη ιστορία, εξαιτίας του COVID 19, εμφανίστηκε στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος  διαχειριστής τουριστικών μονάδων στον κόσμο, εντάσσοντας στο χαρτοφυλάκιο του τρεις κορυφαίες εγχώριες μονάδες  

Ένα νέο μεγάλο όνομα στο χώρο της διαχείρισης υπερπολυτελών ξενοδοχείων έρχεται στην Ελλάδα.

 Ο λόγος για την Apple Leisure Group (ALG), τον αμερικανικό όμιλο που αναλαμβάνει  με την AMResorts (την εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχειακών brand της ALG) τρία ξενοδοχεία σε προνομιακές θέσεις στην Ελλάδα, ιδιοκτησίας της Hotel Investment Partners (HIP), κορυφαίου ιδιοκτήτη ξενοδοχείων στη Νότια Ευρώπη.

Με αυτή τη συμφωνία, η Ελλάδα γίνεται η δεύτερη ευρωπαϊκή αγορά για την εταιρεία, η οποία από το 2019 έχει ενσωματώσει 19 ξενοδοχεία στην Ισπανία, τα οποία εκτείνονται στις Βαλεαρίδες και στα Κανάρια νησιά.

Μάλιστα τα τρία αυτά ξενοδοχεία ήδη έχουν μπει ήδη κάτω από το brand Alua hotel sand Resorts (στο σχετικό site), που εξειδικεύεται σε ξενοδοχεία σε φημισμένους θερινούς προορισμούς της Ισπανίας, (Μαγιόρκα, Τενερίφη, Ίμπιθα κτλ).

Με αυτή την προσθήκη η ALG διαθέτει πλέον 22 ξενοδοχεία και 7.205 δωμάτια στην Ευρώπη. Πριν από αυτή τη συμφωνία, η AMResorts διαχειριζόταν ήδη 10 ξενοδοχεία ιδιοκτησίας της HIP στη Μαγιόρκα, την Ίμπιζα και την Fuerteventura στην Ισπανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση βέβαια, τα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε προνομιακές παραθαλάσσιες τοποθεσίες στην Ελλάδα και διαθέτουν συνολικά 845 δωμάτια, προσεχώς θα λειτουργούν υπό την επωνυμία Dreams Resorts & Spas στην Κρήτη και την Κέρκυρα και υπό την επωνυμία Alua Hotels & Resorts στη Ζάκυνθο.

Σημειώνεται ότι η Apple Leisure Group  (ALG) κατέχει ηγετική θέση στο παγκόσμιο ταξιδιωτικό στερέωμα προσφέροντας, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς πολύ υψηλής στάθμης υπηρεσίες . «Η άφιξή μας στην Ελλάδα, έναν από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, σηματοδοτεί την επί μακρόν σχεδιαζόμενη επέκτασή μας πέρα από την Ισπανία και αναδεικνύει τόσο το ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών για το brand μας, όσο και την αποδεδειγμένη εμπειρία μας στη σύμπραξη με τέτοιους επενδυτές- οι οποίοι θα παίξουν καίριο ρόλο στη δυναμική της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στα επόμενα χρόνια

 Αυτό το ορόσημο, επιβεβαιώνει επίσης την ανθεκτικότητα της εταιρείας μας στο πλαίσιο της πανδημίας του COVID-19» ανέφερε ο Javier Águila, Πρόεδρος για την Ευρώπη και Πρόεδρος για την Παγκόσμια Στρατηγική στην Apple Leisure Group  ενώ σύμφωνα με τον Javier Coll, Πρόεδρο για την Παγκόσμια Επιχειρηματική Ανάπτυξη της ALG  «παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας φέτος, η ευελιξία του επιχειρηματικού μας μοντέλου, σε συνδυασμό με την ισχύ του χαρτοφυλακίου των brand μας, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της συνεχιζόμενης ανάπτυξής μας στην περιοχή  της Ευρώπης, Μέσης-Ανατολής και Αφρικής και τη βάση της επιτυχίας μας συνολικά».

Τα ξενοδοχεία

Το νέο, πέντε αστέρων ξενοδοχείο της εταιρείας στην Κρήτη, (που στο παρελθόν είχε τις επωνυμίες πρώην Maleme Beach, Χανδρής και Cretan Princess) θα ονομάζεται Dreams Crete και θα διαθέτει 357 δωμάτια σε μια εξαιρετική τοποθεσία στην παραλία του ιστορικού Μάλεμε λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά στο βόρειο άξονα του νομού.

Το ξενοδοχείο στην Κέρκυρα, που θα ανήκει επίσης στην κατηγορία των πέντε αστέρων, θα ονομάζεται Dreams Corcyra και θα προσφέρει 327 δωμάτια. Τέλος, εκείνο στη Ζάκυνθο, θα ονομάζεται Alua Soul Plagos Beach, θα ανήκει στην κατηγορία τεσσάρων αστέρων και θα διαθέτει 161 δωμάτια.

Τα τρία αυτά ξενοδοχεία, τα οποία η HIP θα ανακαινίσει προκειμένου να ανταποκρίνονται στο επίπεδο και τις παροχές της AMResorts, θα λειτουργήσουν υπό τις νέες επωνυμίες τους το καλοκαίρι του 2022.