Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η διασύνδεση της έρευνας και καινοτομίας με την αγορά εργασίας, για την στήριξη και προώθηση των start up επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Αττική, διερευνήθηκε στη συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον διδάκτορα του ΕΜΠ Μ. Μαργαρίτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συζήτηση για την αξιοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας προς όφελος της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, παραβρέθηκαν επίσης ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών και μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΑ Χ. Λαμπρόπουλος, ο ιδρυτής της πλατφόρμας Elevate Greece Χ. Νικολούδης, η αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε πως το 55% της ακαδημαϊκής έρευνας γίνεται στην Αττική και σ΄ αυτό το πλαίσιο ο κ. Πατούλης τόνισε πως η Περιφέρεια πρέπει να αξιοποιήσει αυτό το σημαντικό εργαλείο σε συνεργασία και με τα Επιμελητήρια, προς όφελος της ανάπτυξης και της ενίσχυσης του επιχειρείν, ειδικά την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση σημείωσε πως η Περιφέρεια προχωρά και στη δημιουργία υποδομών όπου θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια για την έρευνα και την καινοτομία, ώστε να λειτουργήσει ως φυτώριο νεοφυούς επιχειρηματικότητας.