Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα βασικά χρώματα που χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική είναι απαλά και χαλαρωτικά, με έντονες, νέες, διακριτές θέσεις. Τα χρώματα αυτά έχουν μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρώματα, που μπορεί να μοιάζουν τα ίδια, όμως έχουν νέα συστατικά που τα κάνουν πολύ πιο βελτιωμένα.

Οι σχεδιαστές του τμήματος Coatings της BASF, μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο και τροφοδοτεί πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες δημιούργησαν μια διευρυμένη συλλογή, ακολουθώντας την τάση της αγοράς η οποία στρέφεται σε νέα, καινούριας έμπνευσης λευκά χρώματα, ενώ παράλληλα βελτιώνει και τα πιο σκούρα κατάμαυρα με εντυπωσιακούς χρωματικούς τόνους, έχοντας χρωματισμούς και στα ενδιάμεσα χρώματα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι τα χρώματα χρησιμεύουν ως έμπνευση για τους σχεδιαστές αυτοκινήτων, καθώς προσπαθούν να αναδείξουν την τάση των χρωμάτων που θα επικρατήσουν στην αυτοκινητοβιομηχανία τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Τα χρώματα που θα βγουν στην παραγωγή, θα έχουν εφέ ή υφές, μεταφέροντας οπτική και συναισθηματική εμπειρία. Οι σχεδιαστές χρωμάτων εμπνέονται από διάφορα καθημερινά πράγματα, μεταξύ άλλων από τη βιομηχανία, από τη μόδα, από τα καταναλωτικά προϊόντα και από τη φύση. Οι σχεδιαστές χρωμάτων, που δραστηριοποιούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία, ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με έρευνες που έχουν πραγματοποιήσει με τους πελάτες, με συναδέλφους τους, ενώ αφουγκράζονται την τάση και την επιθυμία των καταναλωτών, αναπτύσσοντας μια σειρά από παλέτες χρωμάτων που ταιριάζουν περισσότερο σε κάθε γεωγραφική περιοχή.

Από την άλλη, τα βασικά χρώματα της Άπω Ανατολής αντικατοπτρίζουν μια θετική, ευέλικτη στάση όσον αφορά την αλλαγή, τη δράση και το μέλλον. Είναι θερμά και συναισθηματικά χρώματα με σταθερή διάθεση. Δεν είναι μαύρο ή άσπρο, αλλά πιο ανάμικτα και αβέβαια, όπως το ανθρώπινο συναίσθημα.

Οι μελλοντικοί χρωματικοί σχεδιασμοί της Βόρειας Αμερικής αποσκοπούν στην ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών χρωστικών που θα επιδεικνύουν μεγαλύτερη ευαισθησία για το περιβάλλον. Έτσι δημιουργείται βαθιά τεχνολογική πολυπλοκότητα, που προσφέρει χάρη και απλότητα στο μάτι.