ΥΠΕΣ: Έρχεται παράταση για τα κενά ακίνητα
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΥΠΕΣ: Έρχεται παράταση για τα κενά ακίνητα
Τάκης Θεοδωρικάκος
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε 2,6 εκατ. ανέρχονται οι Έλληνες πολίτες που έκαναν χρήση της δυνατότητας να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα τετραγωνικά και να δηλώσουν 60 εκατομμύρια επιπλέον τετραγωνικά μέτρα, δήλωσε την Πέμπτη ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη του στο Open TV.

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, οι πολίτες που έκαναν τις δηλώσεις γλύτωσαν από τέλη και πρόστιμα, συνολικά, περίπου 1,5 δισ. ευρώ, ενώ με τις δηλώσεις των επιπλέον τετραγωνικών, το Κράτος διασφαλίζει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάθε χρόνο, ένα ποσό της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ, που θα χρησιμοποιηθεί από τους Δήμους είτε για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες είτε για να μειωθούν τα δημοτικά τέλη, ανάλογα με την επιλογή κάθε δημοτικής αρχής.

«Μια παθογένεια δεκαετιών λύθηκε με αυτόν τον τρόπο. Οι πολίτες εμπιστεύθηκαν το Κράτος και το Κράτος εμπιστεύθηκε τους πολίτες», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Αναφερόμενος στις προσλήψεις στο Δημόσιο ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι, χθες, για πρώτη φορά το Υπουργικό Συμβούλιο, σε εφαρμογή του νόμου για το «Επιτελικό Κράτος», προχώρησε σε συνολικό προγραμματισμό προσλήψεων για την επόμενη χρονιά. Θα προσληφθούν 8.620 υπάλληλοι το 2021, με προτεραιότητα στην υγεία, στην ασφάλεια, στην παιδεία, στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Μπαίνει τάξη, με αυτόν τον τρόπο, στις διαδικασίες των προσλήψεων. Υπάρχει, πλέον, ένας ετήσιος προγραμματισμός ο οποίος ικανοποιεί κοινωνικές ανάγκες και στηρίζεται στο σωστό δημοσιονομικό πλαίσιο, γιατί συνεχίζουμε να τηρούμε την αρχή 1:1».