Δεύτερη επιχείρηση για την ανάσυρση ηλεκτρικών πατινιών από τον Θερμαϊκό
Δεύτερη επιχείρηση για την ανάσυρση ηλεκτρικών πατινιών από τον Θερμαϊκό
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με την ανάπλαση της ΔΕΘ, η Θεσσαλονίκη αποκτά το πιο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο στην Ευρώπη, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, μετά την προκήρυξη του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου.

«Το είπαμε, το κάνουμε πράξη! Η ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης αποτελεί έργο πνοής για τη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε ο κ. Καράογλου, σημειώνοντας ότι ο υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης είναι ο εποπτεύων φορέας της ΔΕΘ και επιβλέπει το έργο της ανάπλασης, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Με την προκήρυξη του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού προχωρούμε με συνέπεια στη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην πατρίδα μας, ανοίγοντας το δρόμο ώστε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει το πιο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο στην Ευρώπη», επισήμανε.

Πρόσθεσε πως με την παράδοση του νέου συγκροτήματος Εκθεσιακών και Συνεδριακών εγκαταστάσεων το 2026, η Θεσσαλονίκη καθιερώνεται ως διεθνής επιχειρηματικός και τουριστικός προορισμός, ενώ οι Θεσσαλονικείς θα απολαμβάνουν έναν ανοιχτό χώρο πρασίνου περίπου 60 στρεμμάτων, στην “καρδιά” του μητροπολιτικού κέντρου της πόλης, κατάλληλο για υπαίθριες πολιτιστικές και εκθεσιακές χρήσεις.

«Με την εμβληματική παρέμβαση που υλοποιούμε, η Κυβέρνηση αποδεικνύει πως έχει όραμα για τη Θεσσαλονίκη, η οποία μετουσιώνει τις ευκαιρίες σε πράξεις και είναι έτοιμη να απαντήσει στις προκλήσεις της νέας εποχής», υπογράμμισε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης.