Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την αναβάθμιση 33 αθλητικών χώρων του δήμου Αθηναίων προχώρησαν την Τρίτη η δημοτική αρχή της πρωτεύουσας και η Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο, προϋπολογισμού 1.897.200,00 ευρώ, σκοπό έχει την ασφαλέστερη χρήση των αθλητικών χώρων και τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει ο ΟΠΑΝΔΑ, στους αθλούμενους σε αυτούς τους χώρους (κυρίως γήπεδα μπάσκετ – βόλεϊ).

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι:

– Οι υφιστάμενες μπασκέτες αντικαθίστανται με νέες, ενώ κατασκευάζονται νέες βάσεις με οπλισμένο σκυρόδεμα σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΓΓΑ

– Αποξήλωση των υφισταμένων ιστών φωτισμού και αντικατάστασή τους με νέους καθώς και κατασκευή νέων βάσεων αγκύρωσης

– Ελαστικοποίηση των γηπέδων

– Αντικατάσταση τμημάτων των περιφράξεων ή και όλης της περιμετρικής περίφραξης, όπου απαιτείται

– Υδροχρωματισμοί κερκίδων και περιμετρικών τοιχίων

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Είχαμε δεσμευτεί ότι σταδιακά θα αλλάξουμε την εικόνα της Αττικής, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών και αυτό κάνουμε πράξη. Με την παρούσα σύμβαση και τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση έργων και παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της ασφάλειας, 33 αθλητικών χώρων στο Δήμο Αθηναίων. Παράλληλα ενθαρρύνουμε την αθλητική δραστηριότητα για όλους τους πολίτες, με στόχο το ευ ζειν που είναι κυρίαρχο ζητούμενο, ειδικά την παρούσα δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Με συμμάχους μας τους Δήμους προχωράμε μπροστά, για μία καλύτερη Αττική, όπως αξίζει σε όλους τους πολίτες της».

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης τόνισε τα εξής:

«Αυτή η συνεργασία, μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε ένα μεγάλο μέρος του σχεδιασμού μας, όχι μόνο για την δημιουργία αθλητικών και δημόσιων χώρων αλλά και για να συντηρήσουμε και να αναβαθμίσουμε τον αστικό εξοπλισμό της πόλης. Γιατί έχει μεγάλη σημασία να επενδύουμε στο δημόσιο χώρο, έχει ακόμη μεγαλύτερη, να τον εκσυγχρονίζουμε και να τον προστατεύουμε. Είναι πεποίθηση και καθημερινή μας προσπάθεια, να δοθεί ακόμη περισσότερος ελεύθερος χώρος και χώροι δραστηριοτήτων και άθλησης στους πολίτες. Γιατί αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι η ποιότητα ζωής που μετριέται στην καθημερινότητα και τις γειτονιές. Και χαίρομαι γιατί σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε βρει έναν καλό σύμμαχο, την Περιφέρεια Αττικής και κυρίως τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη. Συνεχίζουμε την άψογη και δημιουργική συνεργασία μας».