Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να αρχίσουν να αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, ενώ οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν τις δύο δόσεις (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) έως το τέλος του Οκτωβρίου χωρίς προσαυξήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως επίσης ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, σύμφωνα με την οποία όσοι επιλέξουν να πληρώσουν διπλή δόση στα τέλη Οκτωβρίου δεν θα έχουν την παραμικρή προσαύξηση, καθώς η δόση του Σεπτεμβρίου δεν θα θεωρηθεί εκπρόθεσμη, μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ερωτηθείς εάν αντέχει η ελληνική οικονομία ένα ενδεχόμενο δεύτερο lockdown, ο υπουργός απάντησε «ναι, αντέχει», προσθέτοντας ότι έως στιγμής δεν έχουν μεταβληθεί οι εκτιμήσεις για ύφεση έως 8% το τρέχον έτος. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχει σοβαρή αβεβαιότητα και κάθε εβδομάδα τα δεδομένα αλλάζουν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την επόμενη εβδομάδα, για παράδειγμα, «μπορεί να με δείτε να αλλάζω τις προβλέψεις». Επιβεβαίωσε, παράλληλα, πως το επόμενο έτος η προβλεπόμενη ανάπτυξη δεν θα καλύψει πλήρως τις απώλειες του τρέχοντος, υπενθυμίζοντας ότι στην ευρωζώνη η υστέρηση αυτή προβλέπεται στο περίπου 2,5%.