Εικόνα από το έργο στο πρώην βιομηχανικό συγκρότημα ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ στον Πειραιά
Εικόνα από το έργο στο πρώην βιομηχανικό συγκρότημα ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ στον Πειραιά
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Χείρα βοήθειας» δίνει η εταιρεία Παπαστράτος στις επιχειρήσεις που πωλούν καπνικά προϊόντα, δίνοντας το ποσό των 10 εκατ. ευρώ το οποίο θα κατανεμηθεί κυρίως σε περίπτερα και σε καταστήματα ψιλικών, ως άτοκη χρηματοδότηση από τους διανομείς της «Παπαστράτος».

Το πρόγραμμα προβλέπει ακόμη τη μείωση του λειτουργικού κόστους των μικρών επιχειρήσεων, όπως και τον εκσυγχρονισμό της Μικρής Λιανικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι εξίσου σημαντική ως παρέμβαση, με την «Παπστράτος» να ανοίγει την πόρτα στον πάροχο ενέργειας την εταιρεία Ήρων να δώσει ρεύμα σε καλύτερες τιμές και στον τομέα των τηλεπικοινωνιών η συμφωνία έγινε με την Vodafone δίνοντας χαμηλότερα τιμολόγια τηλεφωνίας.

Οι παρεμβάσεις της Παπαστράτος  δίνουν …ανάσα στις οικογενειακές επιχειρήσεις, που ο συνολικός τους αριθμός ανέρχεται σε 21.000 και απασχολούνται συνολικά 43.000 εργαζόμενοι.

Η έναρξη του προγράμματος έχει τον τίτλο «Συνεχίζουμε Μαζί» και ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μεταβληθεί και να αναπτυχθεί ανάλογα  με τις ανάγκες που δημιουργεί  η πανδημία. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «εδώ και σχεδόν 90 χρόνια η Μικρή Λιανική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του οικοσυστήματός μας. Σε αυτούς τους ανθρώπους που επιχειρούν και εργάζονται στη Μικρή Λιανική οφείλουμε μεγάλο μέρος της δικής μας επιτυχίας. Μέσα από το Πρόγραμμα «Συνεχίζουμε Μαζί», συμπληρωματικά στα μέτρα που είτε έχει ήδη λάβει, είτε θα λάβει η κυβέρνηση, επιδιώκουμε να στηρίξουμε σήμερα το αύριο του κλάδου και να στείλουμε ένα μήνυμα σε ολόκληρη τη χώρα. Στην εκδήλωση το παρόν έδωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης  και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος καλωσόρισε την πρωτοβουλία της Παπαστράτος και αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία  των  επιχειρήσεων.