Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η ενίσχυση των ενοικιαστών μέσω της αναγκαστικής μείωσης των ενοικίων είναι η μόνη από τις πολλές και σημαντικές δράσεις της κυβέρνησης η οποία δεν χρηματοδοτήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό», ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτος Παραδιάς, στη διαδικασία ακρόασης φορέων επί των διατάξεων των ΠΝΠ που συζητούνται στη Βουλή για τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών του κορονοϊού.

Ωστόσο, ο κ. Παραδιάς χαρακτήρισε θετικό μέτρο τη δυνατότητα προαιρετικών συμφωνιών μείωσης μισθώματος ανάμεσα στον ιδιοκτήτη και τον ενοικιαστή, με φορολογικό πριμ την επιστροφή του 12% της απώλειας του ενοικίου, αρκεί η μείωση αυτή να μην ξεπεράσει το 30%, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Επιτέλους, η Πολιτεία δίνει την ευθύνη και τον λόγο στην κοινωνία και τους υπεύθυνους πολίτες», είπε ο κ. Παραδιάς, σημειώνοντας ότι τις αναγκαστικές μειώσεις μισθωμάτων αξιοποιούν και επιχειρήσεις που έχουν θησαυρίσει. Θετικό χαρακτήρισε ο κ. Παραδιάς και το μέτρο σύμφωνα με το οποίο, ως προϋπόθεση για τη συμφωνημένη μείωση του ενοικίου τίθεται η έγκαιρη καταβολή του συμφωνημένου μισθώματος.

«Ελπίζουμε να σταματήσουν οι αναγκαστικές μειώσεις ενοικίων και να πάμε μόνο σε προαιρετικές», είπε και επισήμανε ότι το 2010 ήταν προαιρετικές οι μειώσεις, και υπήρξε απήχηση διότι «κανείς δεν έχει περισσότερο συμφέρον για την επιβίωση του ενοικιαστή από τον ίδιο ιδιοκτήτη».