Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα τηλεδιάσκεψη για τη συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑστους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων έλαβε χώρα στο υπουργείο Εξωτερικών την Τετάρτη, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, τις εργασίες της διάσκεψης χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Goeffrey Pyatt, η Γενική Γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών, Βίκυ Λοίζου και ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Νίκος Μπακατσέλος.

Στη διάσκεψη μετείχαν ακόμη, μεταξύ άλλων, από ελληνικής πλευράς, ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Εξωστρέφειας του και Πρόεδρος του Enterprise Greece, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, Γιώργος Φιλιόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Από αμερικανικής πλευράς μετείχαν εκπρόσωποι από το State Department, το Department of Homeland Security, την U.S. International Development Finance Corporation, καθώς και στελέχη της Πρεσβείας των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, συζητήθηκαν η Εθνική Στρατηγική Εξωστρέφειας της Ελλάδας, οι προοπτικές για αμερικανικές επενδύσεις στο Ναυπηγείο Ελευσίνας και στους λιμένες Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, η υλοποίηση κοινών projects στους τομείς του Εμπορίου και των Επενδύσεων, καθώς και η εν εξελίξει συνεργασία στην Ενέργεια, Τουρισμό, Έρευνα και Καινοτομία, Επιστημονική Διπλωματία, δίκτυα 5G, Τεχνητή Νοημοσύνη, Κυβερνοασφάλεια, Τεχνολογίες Cloud, στη χρήση τεχνολογικών εφαρμογών για την αντιμετώπιση του COVID-19, καθώς και στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον.