Όαση για τις κατασκευαστικές τα κτηριακά έργα ΣΔΙΤ
Το ΣΔΙΤ αφορά την κατασκευή οκτώ σχολείων στα Χανιά.
Όαση για τις κατασκευαστικές τα κτηριακά έργα ΣΔΙΤ
Το ΣΔΙΤ αφορά την κατασκευή οκτώ σχολείων στα Χανιά.
Πηγή Εικόνας: Pixabay

Καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής και επιτάχυνση των διαδικασιών ωρίμανσης των μελετών για τη δρομολόγηση νέων κτηρίων, ζήτησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από τη διοίκηση της ΑΕ των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) σε σημερινή τους συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος, ο διευθύνων σύμβουλος και ο γενικός διευθυντής της ΚτΥπ Α.Ε κ.κ. Τ. Κατσίπος, Θ. Γιάνναρης και Θ. Κυριαζόπουλος, καθώς, επίσης, και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο οποίος ενημέρωσε για την υπό έκδοση πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής που αφορά σε προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων, αρμοδιότητας της ΚτΥπ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κατά τη συζήτηση, έγινε ενημέρωση για την πορεία των υπό εξέλιξη 22 έργων κατασκευής/επέκτασης σχολικών μονάδων, συνολικού προϋπολογισμού 62 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής. Ο κ. Πατούλης ζήτησε από τους συνομιλητές του να δοθεί προτεραιότητα στα έργα με βάση τις πραγματικές ανάγκες και τις ελλείψεις. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε σε ζητήματα σχετικά με τη στατική επάρκεια των υφιστάμενων σχολικών κτιρίων καθώς μεγάλο μέρος τους είναι γηρασμένο και χρήζει ειδικής μέριμνας.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από τα μέλη της διοίκησης να προχωρήσουν άμεσα στην εκπόνηση μελέτης, όπου θα χαρτογραφούνται οι ελλείψεις των σχολείων, με στόχο να υπάρχει εμπεριστατωμένη εικόνα και να διερευνηθούν βιώσιμες λύσεις. «Η αποτελεσματική θωράκιση των σχολικών κτιρίων της Αττικής, προκειμένου να είναι απολύτως ασφαλή για τα παιδιά μας, είναι ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για την Περιφέρεια Αττικής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.