Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μουτζούρες, μπογιές και γκράφιτι αποτελούν παρελθόν στην οδό Αθηνάς, χάρη στη μεγάλη επιχείρηση αντιγκράφιτι που ολοκλήρωσαν τις προηγούμενες μέρες οι άνθρωποι της Διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Σε όλο το μήκος του πολυσύχναστου εμπορικού δρόμου της πρωτεύουσας, από την Ομόνοια μέχρι την Ερμού, έγιναν παρεμβάσεις για να εξαφανισθούν όλα όσα ρύπαιναν αισθητικά, σε επιφάνειες εμβαδού περίπου 400 τετραγωνικών μέτρων.

«Όταν ξύνεις τη μιζέρια και τη ρύπανση, αναδεικνύεται μία Αθήνα διαφορετική. Καθαρή και λαμπερή. Αυτό κάνουμε με τις επιχειρήσεις του καθαρισμού μεγάλων επιφανειών σε όλη την πόλη. Αυτό κάναμε και στην Αθηνάς. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε σε όλες τις γειτονιές για να αντικαταστήσουμε τη μουτζούρα με χρώμα, ζωή» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Για να αφαιρεθεί η μπογιά από τις μαρμάρινες και τις πέτρινες επιφάνειες χρησιμοποιήθηκαν 145 λίτρα διαλυτικού υλικού και 4,5 τόνοι νερού. Για την κάλυψη των γκράφιτι σε τσιμεντένιες επιφάνειες χρησιμοποιήθηκαν περίπου 130 λίτρα πλαστικής μπογιάς σε διάφορα χρώματα, ανάλογα με το χρώμα της επιφάνειας.

Τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων εργάστηκαν κυρίως νυχτερινές ώρες προκειμένου να μην προκαλέσουν προβλήματα στους επαγγελματίες τους εργαζόμενους και τους πελάτες των καταστημάτων.

Οι αντιγκράφιτι επιχειρήσεις του Δήμου Αθηναίων έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες, διάστημα κατά το οποίο έχουν ήδη καθαριστεί μεγάλες επιφάνειες σε διάφορες περιοχές (Πεδίον Άρεως, Πατησίων, Αναφιώτικα, Θησείο, Πάρκο Ευαγγελισμού κ.α.).