Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ένταξη των εμπορικών επιχειρήσεων που εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τον τουρισμό, στα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων, ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Όπως εξηγεί το επιμελητήριο, πρόκειται για καταστήματα που επαναλειτούργησαν με την Β΄ φάση επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας, στις 11 Μαΐου, όμως χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα μια και δεν υπάρχουν ακόμα οι καταναλωτές που τα στηρίζουν, οι ξένοι επισκέπτες. Η άφιξή τους αναμένεται μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στον τουρισμό, όταν ανοίξουν δηλαδή τα σύνορα, αποκατασταθούν οι αεροπορικές συνδέσεις με χώρες του εξωτερικού και επαναλειτουργήσουν μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες.

«Μέχρι όμως να γίνουν όλα τα παραπάνω, θα περάσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, στο οποίο οι συνάδελφοι μας θα επιβαρύνονται με λειτουργικά έξοδα επιχειρήσεων που δεν θα έχουν τζίρο» σημειώνει το επιμελητήριο και προσθέτει: «Βλέποντας το αδιέξοδο για χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αμιγώς τουριστικές περιοχές, πρέπει να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης που έχουν ανακοινώσει από την κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις του τουρισμού.

Είναι αναγκαίο να συμβεί αυτό γιατί διακυβεύεται η επιβίωση χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η διάσωση πολλαπλάσιων θέσεων απασχόλησης, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την επιχειρηματικότητα και την ελληνική οικονομία», μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.