Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης
Πηγή Εικόνας: Θοδωρής Καραουλάνης / Theodore Karaoulanis / theokar / economix.gr

«Νοιαζόμαστε για τη φύση γιατί νοιαζόμαστε για τα παιδιά μας», δηλώνει στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον νέο περιβαλλοντικό νόμο.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Χατζηδάκης: «Natura, φύση, το μέλλον μας. Το μέλλον των παιδιών μας. Το μέλλον του δικού μου παιδιού. Γι΄ αυτό νοιαζόμαστε ιδιαίτερα για τη φύση στο ΥΠΕΝ». Και προσθέτει: «Αυτό κάναμε και με τον τελευταίο περιβαλλοντικό νόμο».

Όπως επισημαίνει, «εφαρμόσαμε τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές. Ειδικές διαχειριστικές μελέτες για τις Natura, διαχειριστικά σχέδια από το ΥΠΕΝ και προεδρικά διατάγματα από το ΣτΕ».

Όσον αφορά την κριτική που ασκείται για τον νόμο, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει, ότι «τίποτα από αυτά δεν ισχύει», αναφέροντας ότι «ξέρω ότι ο καθένας λέει “το μακρύ του και το κοντό του”».

«Νοιαζόμαστε για τη φύση, όχι γιατί θέλουμε να είμαστε τα καλά παιδιά της Ευρώπης, αλλά γιατί νοιαζόμαστε για τα δικά μας παιδιά», αναφέρει καταλήγοντας στο μήνυμά του ο κ. Χατζηδάκης, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.