Η Ολομέλεια της Βουλής
Η Ολομέλεια της Βουλής
Η Ολομέλεια της Βουλής
Η Ολομέλεια της Βουλής
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί να μην υπάρχει ακόμη αριθμός νόμου, καθώς η αρίθμηση αποφασίζεται με την αποστολή προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο με αύξουσα σειρά ψήφισης στο σύνολο του νομοσχεδίου, αλλά τελικό κείμενο έχουμε και το παρουσιάζουμε, αφού ενδιαφέρει εκατοντάδες πολίτες και φορείς.

Και αυτό διότι πέρα από τις αντιπαραθέσεις στη Βουλή, η πολυήμερη συζήτηση έφερε δεκάδες (πάνω από 90) νομοτεχνικές βελτιώσεις, αναριθμήσεις παραγράφων και άρθρων, αφαιρέσεις διατάξεων αλλά και ουσιώδεις τροπολογίες.

Όπως λέχθηκε χαρακτηριστικά κατά την ολοκλήρωση των συζητήσεων στη Βουλή, εκτός από τη νομική σύμβουλο του ΥΠΕΝ και τη γραμματεία της βουλής, κανείς άλλος στη χώρα δεν ήξερε επακριβώς τί ακριβώς ψηφίσθηκε…

Το economix αποκαλύπτει εδώ το κείμενο του νομοσχεδίου όπως εγκρίθηκε από τη Βουλή, με ενσωματωμένες τις χειρόγραφες σημειώσεις, τις τροπολογίες, τις αλλαγές, τροποποιήσεις, διορθώσεις, τροπολογίες κλπ. που θα αποτελέσουν το τελικό κείμενο του νόμου.

Ιδιαίτερο ενδαιφέρον παρουσιάζουν οι αλλαγές για την αδειοδότηση των ΑΠΕ και τις ειδικές περιπτώσεις, το θέμα με τις αρμοδιότητες του ΟΦΥΠΕΚΑ κλπ, τα ζήτημα της διαχείρισης απορριμάτων αλλά και το θέμα των ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας που τελικά (μόνο αυτό από όσα αφορούσαν το Δήμο της Αθήνας) αφαιρέθηκαν. Και πολλά ακόμη…

Δείτε εδώ όλο το νομοσχέδιο όπως ψηφίσθηκε.

Υπομονή μόνο να έχετε διότι είναι 272 σελίδες, μαζί με τα 131 τελικά άρθρα, τους χάρτες και τα υπομνήματα που περιλαμβάνονται….