Πηγή Εικόνας: Wikimedia Commons

Τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας δημιούργησαν την πρωτοβουλία 3d-makers.gov.gr, προκειμένου οι προσφορές για την παραγωγή εξοπλισμού από κατόχους 3-D εκτυπωτών να κατευθύνονται συντονισμένα σε σημεία όπου καταγράφεται μεγαλύτερη ζήτηση αλλά και τα προϊόντα να κατασκευάζονται σύμφωνα με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας.

Μέσω αυτής της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, απευθύνεται πρόσκληση στην «κοινότητα των makers» για να συμμετάσχουν στην παραγωγή του αναγκαίου εξοπλισμού, κατασκευάζοντας ασπίδες προστασίας προσώπου και hands-free πόμολα.

Στην σελίδα παρέχονται λεπτομερείς οδηγίες και προδιαγραφές, με σκοπό να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα για την επαρκή προστασία των εργαζομένων στον τομέα της υγείας κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Έτσι, όσοι επιθυμούν να συμβάλουν στην παραγωγή του συγκεκριμένου εξοπλισμού θα δηλώνουν τα είδη και την ποσότητα που μπορούν να παράγουν, καθώς και το χρόνο παράδοσής τους.

Η αποστολή θα γίνεται στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού του Υπουργείου Υγείας (Λεωφόρος Ειρήνης 2, Ταύρος) και κατόπιν θα διανέμονται στις μονάδες της χώρας.