Γιώργος Πατούλης
Γιώργος Πατούλης
Γιώργος Πατούλης
Γιώργος Πατούλης
Πηγή Εικόνας: Γιώργος Πατούλης

Τη δημοπράτηση εξοπλισμού αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, συνολικού προϋπολογισμού 8,57 εκατ. ευρώ, προέκρινε η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής, στηρίζοντας έμπρακτα τον κρατικό μηχανισμό πρόληψης και προστασίας των πολιτών της Αττικής και των περιουσιών τους.

Δικαιούχος του προς δημοπράτηση έργου με τίτλο «Προμήθεια Μηχανημάτων και Εξοπλισμού στο Πλαίσιο Υποστήριξης του Σχεδίου “Ξενοκράτης”» είναι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο θα προχωρήσει στην προμήθεια μηχανημάτων κυρίως γεωτεχνικών έργων, με σκοπό την πλήρη κάλυψη των απαιτήσεων αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Τα μηχανήματα: προωθητές, φορτωτές, ισοπεδωτές γαιών, οδοστρωτήρες κ.α. θα φυλάσσονται σε στρατιωτικές Μονάδες της Αττικής και θα μπορούν να επέμβουν άμεσα, για την αντιμετώπιση ή και την πρόληψη φυσικών καταστροφών ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης καθώς και την αποκατάσταση ζημιών.

Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 8,57 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 5 «Προώθηση της Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, καθώς και της Πρόληψης και Διαχείρισης Κινδύνων» του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στο έργο επισημαίνει πως: «Παρά την πανδημία του κορονοϊού, οι δράσεις της Περιφέρειας συνεχίζονται αδιάλειπτα. Ωστόσο οι προκλήσεις είναι μεγάλες. Η Περιφέρεια και το ΠΕΠ Αττικής, έχουν δεσμευτεί να σταθούν δίπλα στους πολίτες, ξεπερνώντας κάθε δυσκολία». Για το λόγο αυτό και σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «επιταχύναμε τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση της προμήθειας εξοπλισμού γεωτεχνικών έργων, με στόχο τη διαμόρφωση ενός συστήματος αποτελεσματικής αντιμετώπισης καταστροφικών φαινομένων για την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών στο πλαίσιο του σχεδίου Ξενοκράτης».