Πηγή Εικόνας: www.jeep.gr

Η Jeep με τα νέα Plug-in Hybrid Renegade και Compass θα παρουσιάσει μια πρωτοποριακή τεχνολογία παραγωγής ενέργειας με έμπνευση από τα συστήματα παραγωγής ηλεκτρισμού από την κίνηση των κυμάτων της θάλασσας.

Η παρουσίαση των συγκεκριμένων μοντέλων δεν θα σηματοδοτήσει απλώς τα πρώτα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της μάρκας, αλλά και την εφαρμογή μιας νέας επαναστατικής τεχνολογίας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Το σύστημα 4xe HydrO θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διέλευση του αυτοκινήτου μέσα από νερό με ελάχιστο ύψος τα 15 εκατοστά, όπως π.χ. σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Το σύστημα θα μετατρέπει την κινητική ενέργεια του νερού σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία θα φορτίζει την μπαταρία του υβριδικού συστήματος. Μια ειδικά σχεδιασμένη φτερωτή από ένα νέο εξαιρετικά ανθεκτικό και ελαφρύ υλικό θα μεταφέρει την κίνηση του νερού στη γεννήτρια μέσω ενός άξονα κατασκευασμένου από ίνες άνθρακα.

Το σύστημα θα είναι εντελώς αθόρυβο και δεν θα επηρεάζει τη συνολική απόσταση του οχήματος από το έδαφος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το συγκεκριμένο σύστημα προβλέπεται ότι θα δίνει απόλυτη αυτονομία σε εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ σε δεύτερη φάση θα εξελιχθεί για να μπορεί να παράγει ενέργεια όταν το όχημα κινείται σε αμμώδεις περιοχές.