Ο Λευκός Πύργος στην παραλία της Θεσσαλονίκης
Ο Λευκός Πύργος στην παραλία της Θεσσαλονίκης
Ο Λευκός Πύργος στην παραλία της Θεσσαλονίκης
Ο Λευκός Πύργος στην παραλία της Θεσσαλονίκης
Πηγή Εικόνας: Photo by Dimitris Symeonidis from Pexels

Ψήφισμα για τη διευκόλυνση των ταξί ώστε να διέρχονται ελεύθερα από τις λεωφορειολωρίδες χωρίς τους περιορισμούς που ισχύουν σε ό,τι αφορά το ωράριο ενέκρινε η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης.

«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και η Επιτροπή υιοθετεί κάποιο ψήφισμα» σχολίασε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου ενώ ανέφερε ότι το σκεπτικό του ψηφίσματος είναι η ανάγκη διευκόλυνσης των κατοίκων της πόλης μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση στον ΟΑΣΘ μέσω της κυκλοφορίας περισσοτέρων λεωφορείων στην πόλη.

H Επιτροπή τάσσεται υπέρ της τροποποίησης του σχετικού νόμου ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους οδηγούς ταξί να εισέρχονται στις λεωφορειολωρίδες όλο το 24ωρο, με την προϋπόθεση της μη παρενόχλησης της κυκλοφορίας των μέσων μαζικής μεταφοράς. «Για το θέμα υπάρχει ήδη η θετική εισήγηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Μητροπολιτική Επιτροπή υιοθέτησε το σχετικό ψήφισμα καθ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της και σε ένδειξη ενδιαφέροντος για τους πολίτες και τη λειτουργία της πόλης. Είναι επιθυμία μας να αναδεικνύονται τα όποια προβλήματα υπάρχουν και να επιλύονται» πρόσθεσε η κ. Πατουλίδου.