Πηγή Εικόνας: Εκολοτζίξ Ι economix.gr

Στη νέα ηλεκτροκίνητη εποχή εισήλθε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς εγκατέλειψε το πολυτελές, αλλά ρυπογόνο, υπουργικό αυτοκίνητο και παρέλαβε ένα πιο μικρό ΙΧ με μηδενικούς ρύπους.

Το νέο αυτοκίνητο του υπουργού είναι το e– Peugeot 208, ένα κατά 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η φόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου γίνεται στο παρκινγκ της Βουλής αφού διαθέτει 4 βάσεις ταχυφορτιστών.

Το κτίριο επι της οδού Νίκης  5-7 που στεγάζεται το υπουργείο Οικονομίας και βρίσκεται τον γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, που, όπως μας πληροφορούν, λαμβάνει ένα ικανοποιητικό μηνιαίο μίσθωμα.

Μήπως ήρθε η στιγμή ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να τοποθετήσει τον αντίστοιχο μηχανισμό φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων; Το παράδειγμα του υπουργού ελπίζουμε να το ακολουθήσουν και άλλοι, και ιδιαιτέρως τα στελέχη του ιδιωτικού και τραπεζικού τομέα, που επιλέγουν ρυπογόνα αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους. Οι επιλογές τους είναι εστιασμένες σε πολυτελή και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα τα οποία ρυπαίνουν…