Την εκτίμηση και συνεργαία της Aegean Airlines, της μεγαλύτερης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας, φαίνεται ότι κέρδισε με τη δουλειά της η ελληνική startup Welcome Pickups και πλέον η αεροπορική προσφέρει στους πελάτες της τις υπηρεσίες προσωποποιημένης εξυπηρέτησης με τους οδηγούς και την εφαρμογή της Welcome Pickups.

Βέβαια, δεν ξέρουμε κατά πόσον πρέπει πλέον να ονομάζουμε την WP ως startup επιχείρηση…. Λειτουργεί ήδη περίπου 5 χρόνια, ξεκίνησε από 2 υπαλλήλους και έχει φτάσει τις πολλές δεκάδες, από την Αθήνα έφτασε σε δεκάδες προορισμούς στον κόσμο και έχει συγκεντρώσει πάνω από 5 εκ. ευρώ σε χρηματοδότηση από venture capitals, ενώ θεωρείται ήδη εδώ και πολύ καιρό ιστορία επιτυχίας του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Η Aegean από την άλλη δηλώνει ότι βασικός της στόχος είναι η άριστη ταξιδιωτική εμπειρία των πελατών της σε όλα τα στάδια του ταξιδιού τους. Για τον λόγο αυτό αποφάσισε να συνεργαστεί με την Welcome Pickups για να προσφέρει νέες εξατομικευμένες υπηρεσίες για τη μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο – όχι μόνο στο Ελ. Βενιζέλος, όπως είναι αναμενόμενο αλλά σε δεκάδες προορισμούς που και οι δύο εταιρείες καλύπτουν.

Και μάλιστα αυτό το κάνει με ειδική εφαρμογή που ανέπτυξε (εμείς το είδαμε στο desktop, πιθανότατα να λειτουργεί ή να γίνει σύντομα και με το app της Aegean ή άλλο ξεχωριστό), δηλαδή του «AEGEAN | Book a transfer» που δίνει τη δυνατότητα να κλείσετε online τη μεταφορά σας από και προς το αεροδρόμιο αλλά και προς άλλους προορισμούς, εύκολα και γρήγορα.

Σύμφωνα με τις εταιρείες – αλλά και τα σχόλια που βρήκαμε στα online forums – η τιμή είναι η ίδια που θα βρείτε και για ένα ΤΑΞΙ, καθώς έχει μπει σχεδόν σταθερή «ταρίφα» έτσι όπως έχει οργανωθεί η αγορά.

Η Welcome Pickups έχει αποφύγει τα «δεινά» που προκάλεσε η UBER και συνεργάζεται μόνο με επαγγελματίες οδηγούς ΤΑΞΙ, τους οποίους όμως διαλέγει προσεκτικά και εκπαιδεύει ώστε να παρέχουν τις υπηρεσίες της που είναι προσαρμοσμένες καθώς πρέπει να δίνουν οδηγίες, να υποδέχονται τους ταξιδιώτες, να προσφέρουν «αυτό το κάτι παραπάνω» της φιλοξενίας… ϊσως για αυτό εν τέλει της επέλεξε ως συνεργάτη η Aegean σε σχέση με άλλες επιλογές που είχε για συνεργασία με εφαρμογή οδηγών ΤΑΞΙ… Οι οδηγοί από την άλλη δεν κερδίζουν άμεσα κάτι ιδιαίτερο όσον αφορά τα χρήματα από τη συνεργασία τους με την WP όσον αφορά το δρομολόγιο από και προς το αεροδρόμιο, αλλά ανοίγουν την παροχή υπηρεσιών τους σε ένα άλλο κοινό που πιθανόν δεν θέλει έναν απρόσωπο οδηγό ΤΑΞΙ που εκείνη τη στιγμή θα μάθει, κατά τύχη…. Ενώ παράλληλα ανοίγουν την πόρτα και στις άλλες υπηρεσίες που παρέχει η WP (με ξενοδοχεία, ταξίδια και περιηγήσεις εντός Αθήνας και Ελλάδας κλπ)

Το κόνσεπτ είναι λοιπόν το εξής: αφού κάνετε την κράτησή σας, θα λάβετε τα στοιχεία του οδηγού σας, ο οποίος θα σας καλωσορίσει με την άφιξή σας στο αεροδρόμιο, και στη συνέχεια θα μπορείτε να απολαύσετε προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες υπηρεσίες.

Η συνεργασία των δύο αμιγώς ελληνικών επιχειρήσεων προσφέρει νέες συνδυασμένες υπηρεσίες στους ταξιδιώτες, ενώ από όσα παρατηρούμε το κύριο κοινό είναι οι ξένοι επισκέπτες που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν πχ UBER και αγχώνονται ότιαν μαθαίνουν ότι δεν υπάρχει στην Αθήνα – όπως και στη Βαρκελώνη και αλλού… Άλλωστε η Welcome Pickups δραστηριοποιείται σε 43 προορισμούς, όπως Παρίσι, Μόναχο, Άμστερνταμ και αλλού και μεταφέρει πάνω από 1 εκ. ταξιδιώτες σε ετήσια βάση. Η συνεργασία με την Aegean των εκατομμυρίων επιβατών θα δώσει πρόσθετα οφέλη και στις δύο εταιρείες.