Η Nestlé εγκαινίασε επίσημα το πρώτο στο είδος του στη βιομηχανία τροφίμων, Ινστιτούτο Έρευνας Συσκευασίας. Τ
Η Nestlé εγκαινίασε επίσημα το πρώτο στο είδος του στη βιομηχανία τροφίμων, Ινστιτούτο Έρευνας Συσκευασίας. Τ
Πηγή Εικόνας: Nestlé

Μια σειρά από δεσμεύσεις και δράσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης, μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων για τις συσκευασίες, την ενίσχυση πρωτοβουλιών για τον καθαρισμό της θάλασσας από το πλαστικό και την υποστήριξη της κυκλικής οικονομίας, παρουσίασε σήμερα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, η Nestle Ελλάς.

«Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Nestle και η βιωσιμότητα αποτελεί προτεραιότητά μας εδώ και χρόνια και είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα» ανέφερε κατά την παρουσίαση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nestle Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης και συνέχισε: «Το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής είναι μεγαλύτερο από ποτέ και ήρθε η στιγμή να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας.

Για τον λόγο αυτό δουλεύουμε εντατικά για την επίτευξη σημαντικών στόχων, όπως πλήρως ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες έως το 2025 και μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μέχρι το 2050».

Η Nestle Ελλάς, ακολουθώντας την παγκόσμια στρατηγική της μητρικής, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε επένδυση ύψους 2 δισ. ελβετικών φράγκων σε βιώσιμες λύσεις συσκευασίας, στο πλαίσιο της δέσμευσης της να καταστήσει όλες τις συσκευασίες της πλήρως ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες έως το 2025, έχει θέσει ως προτεραιότητα τη διεύρυνση των δράσεών της προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Nestle Ελλάς, από το 2013 έχει μειώσει κατά 17.700 τόνους τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις δραστηριότητες των εργοστασίων της και τη μεταφορά των προϊόντων της. Επίσης, τα εργοστάσιά της λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές, έχοντας εξοικονομήσει τα τελευταία 7 χρόνια 12.900 μεγαβατώρες (MWh), που αντιστοιχούν στην ετήσια κατανάλωση για φωτισμό μιας πόλης όπως η Καβάλα. Σημειώνεται, ότι από τον Ιανουάριο του 2019 κανένα απόρριμμα από τις εγκαταστάσεις της δεν καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής, με αποτέλεσμα τη μείωση των απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ κατά 250 τόνους ετησίως.

Όπως επισημάνθηκε, όραμα της εταιρείας είναι καμία συσκευασία της να μην καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής ή ως επιβαρυντικό για το περιβάλλον απόρριμμα και με αυτόν τον στόχο αναπτύσσει δράσεις που περιλαμβάνουν δέσμευση για ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση του 100% των συσκευασιών της μέχρι το 2025, συνεργασία με την «Εναλεία» στο πρόγραμμα «Mediterranean Cleanup» καθώς επίσης και δέσμευση για μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μέχρι το 2050.